Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλεσμα Μητσοτάκη: Να μας εμπιστευθούν οι προδομένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ συμπολίτες μας

Προσκλητήριο «για τη συγκρότηση μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας» απεύθυνε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε «τους προδομένους από το ΣΥΡΙΖΑ συμπολίτες να μας εμπιστευθούν», όσους απέχουν από την πολιτική να ακούσουν τον προγραμματικό λόγο
της ΝΔ και «τους παλιούς συναγωνιστές μας που απομακρύνθηκαν στην πάροδο του χρόνου σε πανστρατιά, καθώς σε αυτή τη μάχη δεν μπορεί να λείψει κανείς». Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το φτιάχνουν, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος και η ΝΔ «δεν χρωστάμε σε κανέναν, θέλουμε δημοκρατία με καθαρό πρόσωπο και πιστεύουμε πως η χώρα σύντομα θα απαλλαγεί από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ανήθικο να παίρνει η κυβέρνηση 1,6 δις ευρώ και να φτιάχνει το χειρότερο καταυλισμό στον κόσμο, προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να πέσει φως με τη διασπάθιση κονδυλίων στη Μόρια.

Επίσης χαρακτήρισε ανήθικο «να υποκρίνεσαι σε ζωντανή σύνδεση μετά τη φωτιά στο Μάτι για να κρύψεις τις δικές σου ευθύνες και την ανυπαρξία σου». Μάλιστα έκανε λόγο για προσπάθεια κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι «θα αποδοθούν  ευθύνες, όπως ορίζει ο νόμος και για τις πράξεις και παραλείψεις δημοσίων λειτουργών.
Κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα για μεθοδεύσεις συγκάλυψης σε μεγάλες υποθέσεις, επιχείρηση φίμωσης του Τύπου και μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε «Τηλεβόα» του Μεγάρου Μαξίμου –πρακτικές που ακολουθούν όλες οι αυταρχικές κυβερνήσεις που ψέγονται από την ΕΕ- σημειώνοντας ότι θυμίζει Όρμπαν.
«Οι λαϊκιστές από όπου κι αν προέρχονται μοιάζουν, γιατί όταν έρχονται στη εξουσία έχουν μόνο μέλημα την παραμονή τους σε αυτή. Ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ με τον κάθε κ. Όρμπαν και θέλει πολύ θράσος να θέλουν να παρομοιάσουν εμάς με τον κ. Όρμπαν που τον καταδικάσαμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο», είπε.

Όσον αφορά το Σκοπιανό μίλησε για έναν Πρωθυπουργό «που βλέπει αδιάφορος τους σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για γλώσσα και εθνότητα που τους παρέδωσε και την ίδια ώρα με το συνεταίρο του συναλλάσσονται ώστε να βρουν φόρμουλα για το πώς θα παραμείνουν λίγο καιρό παραπάνω στην εξουσία.
Στήριξη της ΝΔ στον Μ. Βέμπερ
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ΝΔ στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιο για την προεδρία της ΕΕ. Παράλληλα, είπε, στηρίζουμε το ΕΛΚ στην αυστηρή γραμμή που έχει πάρει έναντι του κ. Όρμπαν. Όποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δημιουργεί αυτονόητα ερωτήματα για την θέση του στην μεγάλη ευρωπαική οικογένεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.