Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόεδρε χρόνια σου πολλά- Να μείνεις πάντα ο "πρόεδρος της καρδιάς μας" θέτοντας στο περιθώριο όσους επιχειρούν να καπηλευθούν το όνομά σου


Σήμερα είναι τα γενέθλια του «προέδρου της καρδιάς μας»
Ο Κώστας Καραμανλής που γεννήθηκε τούτη τη σημαδιακή μέρα, ανήμερα του Σταυρού το 1956, αν και έχει παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ εδώ και εννιά
χρόνια, αν και πολλά λέχθηκαν σε βάρος του για την περίοδο της διακυβέρνησής του, αν και ο ίδιος παραδέχθηκε προσωπικά του λάθη, οι ψηφοφόροι της ΝΔ – και όχι μόνο- εξακολουθούν να του προσφέρουν ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς τους.
Πολλοί λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής ανήκει πλέον στην ιστορία… Άλλοι θεωρούν ότι αποτελεί μια εφεδρεία για τη χώρα… Άλλοι δεν θέλουν να τον ακούν καν.
Η ουσία είναι ότι εννιά χρόνια από την τελευταία ομιλία του στο Πεδίο του Άρεως που είπε τη μεγάλη φράση «σας είπα όλη την αλήθεια» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει με σύνεση για το μέλλον του, εξακολουθεί –χωρίς ο ίδιος να ομιλεί- να απασχολεί την κοινή γνώμη ακόμα και με τη σιωπή του.
Αυτό σαφέστατα λέει πολλά ως προς την προσωπικότητά του και τη διείσδυση που εξακολουθεί να έχει στην κοινωνία.
Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα κάθε λογής κύμβαλα του «καραμανλισμού» που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τον πολιτικό τους τυχοδιωκτισμό ως υπηρέτες της πιο κυνικής και απάνθρωπης εξουσίας που γνώρισε μεταπολιτευτικά η Ελλάδα (χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Καμμένος και Παπακώστα), επικαλούμενοι τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, τις αρχές του και την σιωπή του.
Κανείς δεν θέλει ένας Καραμανλής να πέσει σε αυτό το επίπεδο και να δώσει προσωπικά απαντήσεις σε πολιτικά πρόσωπα που ψάχνουν να καλύψουν τον τυχοδιωκτισμό τους πίσω από πρόσωπα και αξίες που οι ίδιοι πρόδωσαν. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να μπει φρένο και τέλος σε αυτήν την καπηλεία. Κινήσεις συμβολικές που δείχνουν ότι «καραμανλικό είναι το κόμμα στο οποίο βρίσκονται οι Καραμανλήδες», αλλά και ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να απαλλαγεί από την κυβέρνηση της αυταπάτης και της απάτης και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της. Όλα τα άλλα, υπό τις παρούσες συνθήκες, γεννούν –λανθασμένες- υποψίες για προσωπικές σκοπιμότητες και αυτό αδικεί ένα πρόσωπο σαν τον Κώστα Καραμανλή αλλά και όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στην ειλικρίνεια  και στην πολιτική ντομπροσύνη του. Άλλωστε βασική αρχή του καραμανλισμού είναι το «πρώτα η Ελλάδα».
Είναι βέβαιο ότι ο Καραμανλής, όπως όλοι οι πραγματικοί ηγέτες, δεν θα επιτρέψει να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται το όνομά του και να κακοποιούν τις αρχές που ο ιδρυτής του κόμματος διατύπωσε τόσο στην ιδρυτική διακήρυξη όσο και στο πρώτο Συνέδριο του κόμματος.
Του ευχόμαστε χρόνια πολλά. Να χαίρεται την οικογένειά του. Και να είναι πάντοτε αγαπητός σε όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα χρειάζεται να υπάρχουν πολιτικοί καθαροί, άμεπτοι, που να βάζουν τις ανάγκες της πατρίδας πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα. Οι ίδιοι όμως οφείλουν να περιφρουρούν τα στοιχεία αυτά που σπανίζουν στην πολιτική ζωή της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.