Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Σε μοναστήρι στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του (φωτογραφίες)


Παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, Φωτογραφίες: Γραφείο τύπου ΝΔ 

Πηγή: iefimerida.gr
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, με τη σύζυγό του, βρέθηκε για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι παρακολούθησαν
τη Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, στο Ακρωτήρι Χανίων.
Η Μονή είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοναστηριακά συγκροτήματα του τέλους της Βενετοκρατίας στην Κρήτη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συζυγός παρακολούθησαν τη λειτουργία, άκουσαν την ιστορία του Μοναστηριού και συνομίλησαν με κόσμο.
Στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, στο Ακρωτήρι Χανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Δεκαπενταύγουστο Στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, στο Ακρωτήρι Χανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Δεκαπενταύγουστο
Η Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων είναι ένα τετράπλευρο μοναστηριακό συγκρότημα με εσωτερική αυλή όπου βρίσκεται το καθολικό της μονής. Σε αυτήν οδηγεί μνημειώδης σκάλα που καταλήγει σε πλατύσκαλο.
Το μοναστήρι είναι του 1600, ενώ κατά την επανάσταση του 1821 η μονή κάηκε από τους Οθωμανούς και έτσι καταστράφηκαν και πολλά κειμήλια που βρίσκονταν σε αυτή.
Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία με τη σύζυγό τουΠαρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία με τη σύζυγό του
Ενα μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και πολλά κειμήλια Ενα μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και πολλά κειμήλια
Αξύριστος με χαλαρό λουκ ο πρόεδρος της ΝΔ και πάντα κομψή και στιλάτη η σύζυγός του, στο πλευρό του Αξύριστος με χαλαρό λουκ ο πρόεδρος της ΝΔ και πάντα κομψή και στιλάτη η σύζυγός του, στο πλευρό του
Μετά το τέλος της λειτουργίας πολλοί έσπεσαν να μιλήσουν με τον Πρόεδρο της ΝΔ και να του σφίξουν το χέρι Μετά το τέλος της λειτουργίας πολλοί έσπεσαν να μιλήσουν με τον Πρόεδρο της ΝΔ και να του σφίξουν το χέρι
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Oρθοδοξία, για τον Ελληνισμό, για όλους τους Έλληνες απανταχού της γης. Μια μέρα που αντλούμε δύναμη από την εσωτερική μας πίστη για να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ειδικά το φετινό καλοκαίρι, μετά τις πρόσφατες τραγωδίες, αυτή η εσωτερική ανάγκη είναι ακόμα πιο έντονη. Ακόμα πιο έντονη, όχι μόνο για όσους βίωσαν την τραγωδία στο Μάτι από πρώτο χέρι, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες που συγκλονιστήκαμε από αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Αλλά μέσα σε αυτό το ζοφερό καλοκαίρι, ήρθε το χαρμόσυνο, το πολύ ευχάριστο νέο της απελευθέρωσης των δυο αξιωματικών μας. Ένα νέο το οποίο μας γέμισε όλους με χαρά, με αισιοδοξία και με συγκίνηση. Θέλω και πάλι, και με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ πραγματικά από καρδιάς τους δύο αξιωματικούς μας αλλά και τις οικογένειες τους για το κουράγιο, τη λεβεντιά, και την αυτοπεποίθηση που έδειξαν αυτούς τους πέντε μήνες αυτής της μεγάλης ταλαιπωρίας. Και εύχομαι πραγματικά αυτό το χαρμόσυνο συμβάν να είναι η απαρχή άλλων νέων θετικών εξελίξεων για την πατρίδα μας που θα μας ξαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη μας και θα αποδείξουμε, με αυτό τον τρόπο, στους εαυτούς μας ότι πραγματικά αξίζουμε καλύτερα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.