Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ζητώ από τον Μακάριο Λαζαρίδη (σύμβουλο του Κ. Μητσοτάκη) να συμμορφωθεί στους κανόνες της ΝΔ



Πηγή: proininews.gr
Πρώτη φορά έκανε δημόσια κριτική στον Μακάριο Λαζαρίδη ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αυτό έγινε νωρίτερα σήμερα, με συνέντευξη του στο ράδιο Πρωινή. Αφορμή τα γεγονότα της επίσκεψης Κεφαλογιάννη.

Οι δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου έχουν ως εξής:


Νίκος Παναγιωτόπουλος: Εγώ θα ζητήσω τη συμμόρφωση του Μακάριου Λαζαρίδη στους κανόνες γραπτούς και άγραφους, στη δομή και στην ιεραρχία της Νέας Δημοκρατίας. Είχα επιστήσει εδώ και καιρό κάποια προσοχή.
Και κάποιο σεβασμό στις δομές και στις ιεραρχίες. Έτσι όπως προέκυψε η υπόθεση της επίσκεψης της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη. Η οποία την Παρασκευή, ενώ ήμουν καθοδόν για Θάσο, με ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη για να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση.
Και επ’ ευκαιρία της επίσκεψης και του θεάτρου μου είπε ότι καλό θα ήταν να γίνει και μια πρωινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
Που όπως είναι γνωστό εντάχθηκε στα μνημεία της Ουνέσκο κι έτσι ενδιαφέρει την τομεάρχη πολιτισμού της ΝΔ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Της είπα ότι το τηλεφώνημα της ήρθε αργά αφού ήμουν καθ’ οδόν για Θάσο. Όπου είχα προγραμματίσει να περάσω τριήμερο. Για διακοπές και πολιτικές επαφές. Αυτό ήταν προγραμματισμένο.
Επομένως δεν μπορούσε να αλλάξει. Προφανώς και της συνέστησα να κάνει συνεννοήσεις με τη Δήμαρχο. Μου είπε και για τον Μακάριο Λαζαρίδη και του τηλεφώνησα για να συνεννοηθεί αυτός για την επίσκεψη.
Παρέλειψα να της πω, της τηλεφώνησα αλλά δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία, να κάνει ένα τηλέφωνο (για τους τύπους) και στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ.
Σα να είχα ένα προαίσθημα. Όπως σας είπα δε μπόρεσα να τη βρω. Σε μία ώρα είδα αναρτημένο πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Κεφαλογιάννη σε επιλεγμένο μέσο ενημέρωσης.
Νομίζω ότι αυτή η κίνηση και μόνο ήταν το λάθος που έπρεπε να αποφευχθεί. Όταν μία ιδιωτική επίσκεψη αναγγέλλεται και δημοσιοποιείται σε επιλεγμένο μέσο ενημέρωσης, με πρόγραμμα, τότε παύει να είναι ιδιωτική. Ανάγεται στη σφαίρα της δημόσιας επίσκεψης στελέχους.
Επομένως εύλογο ήταν να δημιουργηθεί κάποια αναστάτωση, δεδομένου ότι δεν ειδοποιήθηκε πάλι το κόμμα στην Καβάλα. Ιδιωτική επίσκεψη βεβαίως, κανείς δεν οφείλει να ειδοποιήσει κανέναν.
Αλλά περιοδεία σε διάφορα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος ανά την Καβάλα, το πράγμα αλλάζει. Τότε πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες. Για αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι επρόκειτο για λάθος. Το είπα στην Όλγα Κεφαλογιάννη. Δεν μπόρεσα να πάω στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων διότι δεν είναι κοντά η Θάσος.

Ερώτηση: Δεν βλέπουμε καμία ανάμιξη του κ. Λαζαρίδη. Μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε μαζί.

Απάντηση: Υποθέτω ότι η σύνταξη του προγράμματος επίσκεψης έγινε σε συνεννόηση με τον Μακάριο Λαζαρίδη. Αυτό ήταν λάθος. Κάποια στιγμή πρέπει να διορθώνουμε αυτά τα λάθη κι όχι να τα αναπαράγουμε. Εν πάση περιπτώσει από τη στιγμή που ένα στέλεχος της ΝΔ πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη αλλά παράλληλα ένα άλλο στέλεχος κοινοποιεί το πρόγραμμα επίσκεψης της σε διάφορα σημεία του Νομού τότε αυτή είναι συμπεριφορά λάθος. Δίδεται η εντύπωση ότι η ιδιωτική επίσκεψη του ενός στελέχους οικειοποιείται ή αν θέλετε γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλο στέλεχος. Αυτό νομίζω ότι δημιουργεί άσκοπες εντάσεις στη ΝΔ όταν αυτήν την στιγμή δεν έπρεπε να μας απασχολούν αυτού του είδους οι εντάσεις.
Παραπέμπει σε προσωπική στρατηγική, τις οποίες αυτήν την ώρα πρέπει να τις αποφεύγουμε. Αυτήν την ώρα άλλο είναι το μείζον για τη ΝΔ. Να σεβόμαστε τους ανθρώπους του κόμματος που έχουν τη δική τους συμβολή στους αγώνες της ΝΔ. Αυτό είναι το μόνο που θέλω να πω.

Ερώτηση: Εγκαλείτε τον κ. Λαζαρίδη μόνο για αυτήν την περίπτωση ή υπάρχουν κι άλλα;

Απάντηση: Ότι κατά καιρούς συνέβη συζητήθηκε στους κόλπους της ΝΔ. Εκεί είπα κι εγώ αυτά που είχα να πω. Στελέχη η ΝΔ που έκαναν αγώνες, με τα καλά του και τα κακά του ο κάθε ένας, (ανάμεσα τους κι εγώ) υπήρξαν πολλά. Και πριν από ‘μένα και πριν τον Μακάριο Λαζαρίδη.
Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που έτρεχαν για τη ΝΔ κι αγωνίζονταν. Οφείλουμε να τους σεβόμαστε. Υπήρχε ΝΔ και πριν ενσκήψει ο κ. Λαζαρίδης για να αναβαθμίσει το ψηφοδέλτιο. Με τον τρόπο και τις συμπεριφορές που κάποιες φορές επιδεικνύει, πολύ φοβούμαι ότι δεν θα πρόκειται για αναβάθμιση αλλά για ανακατωσούρα. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε οπωσδήποτε. Η θέση μου ως βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα, δεν κάνω λόγο για τη θέση στην ιεραρχία του κόμματος συνολικά, μου επιβάλλει να απευθύνω αυτές τις συστάσεις έτσι ώστε να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει. Να επιδεικνύουμε τη σωστή συμπεριφορά ο ένας απέναντι στον άλλον.
Κι όλοι μαζί απέναντι στη ΝΔ που αγωνίζεται αυτήν την στιγμή, είναι η ελπίδα της Ελλάδας για να φύγει ο κ. Τσίπρας. Αυτά και μόνο αυτά για τον κ. Λαζαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.