Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Περιμένει «βρώμικο» πόλεμο, προετοιμάζεται για εκλογές ο Μητσοτάκης


Περιμένει «βρώμικο» πόλεμο, προετοιμάζεται για εκλογές ο Μητσοτάκης

Πηγή: liberal.gr- Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Δεν αποτελεί μυστικό πως όταν μία κυβέρνηση δεν έχει πλέον κάτι άλλο να προσφέρει στους πολίτες, το τελευταίο της «όπλο» είναι η πόλωση και η σκανδαλολογία. Από αυτόν τον άγραφο νόμο της πολιτικής δε δείχνει να ξεφεύγει ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Την ώρα που όλα τα αφηγήματα της
ξεθωριάζουν, στέλνει μηνύματα πως οι επόμενοι μήνες μέχρι τις εκλογές θα χαρακτηριστούν από την όξυνση του κλίματος και την επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει τις προθέσεις του. Από την μία η προσπάθεια σπίλωσης συγγενών πολιτικών προσώπων της ΝΔ και από την άλλη η προαναγγελία διώξεων «γαλάζιων» στελεχών καταδεικνύουν την τακτική που υιοθετεί μέρα με την μέρα η κυβέρνηση. Όλα αυτά πάντως δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία» για την ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ είχε προβλέψει την κυβερνητική τακτική.
«Στην αποδρομή της η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να διχάζει με ψεύτικα διλήμματα. Θα κατασκευάζει εχθρούς. Θα εργαλειοποιήσει θεσμούς -όχι μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά ενδεχομένως και το Σύνταγμα. Θα επινοήσει σκάνδαλα. Θα κάνει καθημερινότητα τις συκοφαντικές διαβολές και τα βρώμικα χτυπήματα. Θα κατακλύσει με προπαγάνδα την κοινή γνώμη για να την παραπλανήσει έστω και την τελευταία στιγμή. Ο καθεστωτισμός της Κυβέρνησης θα φτάσει στα άκρα» είχε σημειώσει ο κ.Μητσοτάκης.

Η συγκεκριμένη δημόσια αναφορά είναι ενδεικτική και των συζητήσεων που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των συσκέψεων στην οδό Πειραιώς. Στην ΝΔ θεωρούν πως «ο άρτος και τα θεάματα» θα βρεθούν στην ημερήσια διάταξη του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι και την τελευταία μέρα παραμονής στην εξουσία. «Εμείς θα συνεχίσουμε με θετικό λόγο» είναι η μόνιμη απάντηση του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος όμως έχει δώσει εντολή στα στελέχη του κόμματός του για άμεση απάντηση της ΝΔ σε περίπτωση κυβερνητικής πρόκλησης.

Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζουν βήμα βήμα το δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.
Η Πειραιώς έχει ως βασικό σενάριο διεξαγωγής των εκλογών τον ερχόμενο Μάιο. Ενδεικτικό του κόκκινου συναγερμού που έχει σημάνει στον κομματικό μηχανισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πως μέχρι το τέλος Αυγούστου προγραμματίζονται τουλάχιστον δύο επισκέψεις του στην περιφέρεια, ενώ παράλληλα θα προετοιμάζονται συναντήσεις του με παραγωγικούς φορείς ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Ήδη πάντως το περιβάλλον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί σαν σε πλαίσιο διενέργειας εκλογών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται :
- Τα ψηφοδέλτια είναι στην τελική φάση επεξεργασίας. Όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια θα έχουν πολλά νέα πρόσωπα. Το μητρώο στελεχών που αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή.
- Το επικοινωνιακό κομμάτι της περιόδου από την στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής τους είναι έτοιμο στο βασικό του πλαίσιο.
- Ο κεντρικός κορμός των προεκλογικών περιοδειών του προέδρου της ΝΔ έχει ήδη καθοριστεί.

-Η κατανομή των βουλευτών που εκλέγονταν μέχρι σήμερα στην Β Αθηνών και στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν ήδη ενημερωθεί για τις νέες τους εκλογικές περιφέρειες μετά τη ψήφιση του νόμου περί κατάτμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.