Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο Τσίπρας φοβάται τη συγκεντρώση στη ΔΕΘ για το Μακεδονικό και την υπονομεύει με κάθε τρόπο- Ελπίζουμε να μην την απαγορεύσει...


Θέλουν χάος στη ΔΕΘΗ «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία ουδέποτε έκρυψε τα φιλοσυριζαϊκά της αισθήματα, στο σημερινό βασικό της θέμα λέει τα εξής: «Θέλουν χάος στη ΔΕΘ- Ακροδεξιοί κύκλοι με θρησκευτικό προκάλυμμα σχεδιάζουν έκτροπα- Πολιορκητικός κριός το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό». Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα στόχους τους είναι στις 8 Σεπτεμβρίου «να επικρατήσει στην πόλη μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Όλο το σχέδιο και οι κινήσεις τους».
Όποιος το διαβάσει θα νομίσει ότι κάποιοι ετοιμάζουν «επανάσταση» στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό όμως που έχει προγραμματισθεί να συμβεί, είναι μια συγκέντρωση
για το Μακεδονικό και γενικότερα για τα εθνικά θέματα.
Επειδή λοιπόν η υπόθεση «Μακεδονικό» κάνει «τζιζ» για τον κ. Τσίπρα και ο λαός δεν θα συγκεντρωθεί για να τον επευφημήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην οποία παρέδωσε όνομα, γλώσσα και κυρίως εθνότητα στους Σκοπιανούς, παραχαράσσοντας την ιστορία της πατρίδα του, αλλά μάλλον για να αποδοκιμάσει την πολιτική του,  μέσω των φιλικών του εντύπων επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα, ώστε να αποτραπεί η επιτυχία της εκδήλωσης.
Σημειώνουμε ότι την ίδια ημέρα προγραμματίζει συγκέντρωση, για την οικονομική πολιτική και τα εργασιακά, και το ΠΑΜΕ.
Επειδή όλα τα έχουμε δει με αυτήν την κυβέρνηση, αλλά εκείνο που δεν έχουμε δει ακόμα είναι η απαγόρευση συγκεντρώσεων, ελπίζουμε να μη περάσει καν από το μυαλό της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να απαγορεύσει ή να περιχαρακώσει σε συγκεκριμένους χώρους τις συγκεντρώσεις.
Θα μου πείτε αμέσως ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στις δημοκρατίες, αλλά θα σας απαντήσω ότι όντως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στις δημοκρατίες. Και όταν πρώτο μέλημα ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης είναι πώς θα επανεκλεγεί ή, έστω, πώς θα βάλει φρένο στον εκλογικό της κατήφορο, παίζοντας «θέατρο» την ώρα που είχε δεκάδες νεκρούς στο Μάτι, τότε όλα μπορούμε να φανταζόμαστε ότι θα συμβούν.
Εμείς πάντως προειδοποιούμε τη Νέα Δημοκρατία να είναι σε εγρήγορση. Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του αυτή τη φορά να είναι «προμηθείς» κι όχι «επιμηθείς»
Ελπίζουμε, επίσης, η ΝΔ να στηρίξει την συγκέντρωση, γιατί σε αντίθετη περίπτωση και ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν έχει αδιαμφισβήτητη επιτυχία, ο κ. Τσίπρας θα έχει κάθε λόγιο να χαίρεται και να «ξεπουλήσει» και ό,τι άλλο έχει απομείνει στα εθνικά μας θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.