Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

ΝΔ:Υποκρισία και εμπαιγμός με αυθαίρετα και κατεδαφίσεις- Σκρέκας: Βούτσης και Κουρουμπλής έδιναν αναβολές- Τα έγγραφα

voutsis_kouroublis_aftodioikisi
Σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας την τροπολογία για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική τις προηγούμενες μέρες.
Ο κ. Σκρέκας, παράλληλα, παραθέτει τα δύο επίσημα έγγραφα κατά την περίοδο 2015 με υπουργό Εσωτερικών τότε, τον Παναγιωτη Κουρουμπλή και τον τότε υπουργό, Νικο Βούτση που ζητούσαν την αναβολή κατεδαφίσεων έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.
«Στο σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα εντάσσεται και η κατάθεση τροπολογίας δήθεν για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών από τον αρμόδιο υπουργό, παρόλο που επί τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Κ. Σκρέκα:
«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και να αποποιηθεί τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την τραγωδία στο Μάτι, προσπαθώντας να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό, ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο.
Στο σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα εντάσσεται και η κατάθεση τροπολογίας δήθεν για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών από τον αρμόδιο Υπουργό, παρόλο που επί τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης.
Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας ο πρώτος υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με "εξαιρετικά επείγον" αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας. 
Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι αυτά που επί τρεισίμισι χρόνια εμποδίζουν τις κατεδαφίσεις, ενώ υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό.
Ο κ. Τσίπρας  θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τον εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού και να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία στο Μάτι».
Ο κ. Σκρέκας, παράλληλα, παραθέτει τα δύο επίσημα έγγραφα κατά την περίοδο 2015 με υπουργό Εσωτερικών τότε, τον Παναγιωτη Κουρουμπλή και τον τότε υπουργό, Νικο Βούτση που ζητούσαν την αναβολή κατεδαφίσεων έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ
Τα έγγραφα:oyr2

kou33
kod3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου