Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Αυτές είναι οι δράσεις της ΝΔ για τη στήριξη των πυρόπληκτων στο Μάτι

Φωτογραφία: Eurokinissi- ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 


Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά έχει αναλάβει η ΝΔ με εντολή του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, έθεσε το σύνολο του κομματικού μηχανισμού και των οργανώσεων σε ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιήσει, σε
συνεργασία με το Συντονιστικό της περιοχής, δράσεις και πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληγέντων.
Ήδη από το πρωί της Τρίτης, ξεκίνησε από τις γραμματείες και τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, τόσο της Αττικής όσο και πανελλαδικά, η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για την στήριξη των πυροπλήκτων.
Συγκεκριμένα οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ήδη από την Τρίτη είναι οι εξής:
Παραδόθηκαν κιβώτια με φάρμακα στα Κέντρα Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης.
Εστάλησαν παλέτες με νερά τα οποία δόθηκαν στο Δήμο Ραφήνας, στην 5η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και στο Λύρειο Ίδρυμα.
Εθελοντές της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ βρίσκονται, από τις πρώτες κιόλας ώρες, στις πληγείσες περιοχές και προσφέρουν βοήθεια. Συνολικά πάνω από 300 εθελοντές συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε συνεννόηση με την πολιτική προστασία.
Ύστερα από πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας, ομάδα 13 εθελοντών-διασωστών ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και στηρίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης σε πλήρη συντονισμό με την Πυροσβεστική. Πρόκειται για 12 πιστοποιημένους δασοπυροσβέστες και έναν χειριστή drone, μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας OΦΚΑΘ.
Η παράδοση προϊόντων συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Παλέτες με νερά, χυμούς και γάλατα, κιβώτια με ξηρά τροφή, παλέτες με είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
Τέλος έχουν αναληφθεί και οι παρακάτω δράσεις:
Από χθες, πολυμελής ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, υπό τον καθηγητή Τάκη Σκανδαλάκη, συντρέχει εθελοντικά το έργο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, σε συνεννόηση με τη δ/ντρια του Κέντρου Υγείας (ΚΥ), Αναστασία Ζάρζαλη και τον γιατρό Κωνσταντίνο Μώρο, πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Ραφήνας. Όποια ειδικότητα γιατρού ζητηθεί από το ΚΥ, προσφέρεται άμεσα.
Επίσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ σε έκτακτη αιμοδοσία.
Στο Λύρειο Ίδρυμα (Ορφανοτροφείο, που φιλοξενεί περίπου 70 παιδιά και αρκετές άλλες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής) προσφέρθηκαν ήδη προϊόντα, ενώ χθες συνεχίστηκαν οι αποστολές (χυμοί, ξηρά τροφή, αντικουνουπικά, προϊόντα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας). Παράλληλα, προσπάθειες καταβάλλονται για την προσωρινή αποκατάσταση της υδροδότησης. Επίσης, από σήμερα το πρωί, εθελοντές μηχανικοί θα αναλάβουν την καταγραφή και μελέτη αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί τα κτίρια του Ιδρύματος.
Εθελοντές μηχανικοί, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΕΕ και επικεφαλής της ΔΚΜ, Γιώργο Στασινό, θα συμμετέχουν στο έργο καταγραφής των ζημιών παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, όπου απαιτηθεί.
Εταιρεία security με 4 οχήματα και προσωπικό προσφέρει εθελοντικά περιπολίες και φύλαξη στις πληγείσες περιοχές για την προστασία της περιουσίας των πολιτών στον Δήμο Ραφήνας.
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μαραθώνα, προγραμματίζεται σήμερα η αποστολή προϊόντων πρώτης ανάγκης.
Συνεχίζεται η συλλογή προϊόντων πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κ.λπ.) σε 20 τουλάχιστον σημεία που έχουν ορισθεί από τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συλλέγονται επιπλέον προϊόντα.
Από χθες, Τετάρτη 25-07-2018, σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) λειτουργεί κινητή μονάδα Α' Βοηθειών, σε χώρο που έχει υποδείξει ο Δήμος Ραφήνας, για την παροχή κτηνιατρικής βοήθειας. Η μονάδα και οι κτηνίατροι εθελοντές θα παραμείνουν για όσο διάστημα χρειασθεί.
 Τα 5 σημεία που έχουν ήδη δοθεί φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης: 1. Δημαρχείο Ραφήνας: Αραφηνιδών Αλών 12, Κέντρο, 190 09 Ραφήνας Αττικής, Τηλέφωνο: 22943 21000. 2. Λύρειο Ίδρυμα: Δροσιάς 6, Νέος Βουτζάς 190 05 Τηλέφωνο: 22940 79240 Ηγουμένη Καλλινίκη 6937173601. 3. 5η Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα-Κατασκήνωση: Λ. Μαραθώνος 100 Ζούμπερη 190 05 Νέα Μάκρη, Τηλέφωνο: 22940 90929 -22940 92919 (δίπλα στις κατασκηνώσεις της Αστυνομίας) Σωτήρχου 'Αννα 6944340216. 4. Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου: Ανδρέα Παπανδρέου 36, Ραφήνα 190 09, Τηλέφωνο: 22940 77777 κ. Ζαρζάλη Νατάσσα 6936528743. 5. Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης: Λ. Μαραθώνος και Αρτέμιδος Νέα Μάκρη 190 05, Τηλέφωνο: 22943 21100 -113 Αγοράνος Νίκος 697499 1626.   «Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ -όπως και όλοι οι Έλληνες- κινητοποιούνται για να κάνουν ό,τι μπορούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε για να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτή τη δραματική κατάσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.