Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Νέα “βόμβα” Χαν για “αποσαφήνιση της συνοριογραμμής”- Εκτεθειμένο το Μαξίμου που μιλούσε απλά για... ΑΟΖ


Υπάρχει μια διαφήμιση φουσκότσιχλας που λέει: "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς"
Ο κ. Χαν αγνοώντας φυσικά ότι η ελληνική κυβέρνηση με σημερινή ανακοίνωσή της υποστήριζε ότι οι προχθεσινές δηλώσεις του αφορούσαν  τον καθορισμό της ΑΟΖ, μετά τη συνάντηση που είχε πριν από λίγο με τον
πρωθυπουργό της Αλβανίας Έτι Ράμα, μεταξύ άλλων δήλωσε:

 «Λυπάμαι που τα λόγια μου παρεξηγήθηκαν, γιατί είχε απλώς να κάνει με αποσαφήνιση της συνοριογραμμής και τίποτα παραπάνω. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό αυτό και είμαι σίγουρος ότι σε μερικές εβδομάδες όλα αυτά θα έχουν διευθετηθεί».

  Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα, αναφερόμενος στις συνομιλίες με την Ελλάδα είπε ότι έχει γίνει «καλή πρόοδος» σε όλα τα ζητήματα, τα οποία αφορούν ιστορία 70 ετών.Όπως είπε πρόκειται για «δύσκολα ζητήματα», από τον νόμο περί εμπολέμου ως την οριοθετηση της ΑΟΖ – ζητήματα που και οι δύο πλευρές τα αντιμετωπίζουν με ανοιχτό πνεύμα και με βούληση να τα επιλύσουν. «Είμαι βέβαιος 100%, ότι όταν επιλυθούν αυτά τα θέματα, όποιος σήμερα μας κατηγορεί για προδοσία θα ντροπιαστεί από την κοινή γνώμη», ανέφερε ο Έντι Ράμα. Σημείωσε, τέλος, πως όταν και στην Αλβανία και στην Ελλάδα κάποιοι κάνουν λόγο για «προδότες», σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές εργάζονται για να βρουν λύσεις προς το καλύτερο συμφέρον των χωρών τους και των λαών τους.
Ο Γ. Χαν ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στα Τίρανα σε λίγες ημέρες.

Φυσικά, κι επειδή ο κ. Χαν είναι και λίγο... "μαρτυριάρης", είναι δεδομένο ότι ξέρει πολλά παρισσότερα από εκείνα που γνωρίζουν τα ελληνικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.