Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Την Πέμπτη η προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία

Την Πέμπτη στις 12:00 αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρότασή του μιλά για προκλητικά κυβερνητικά πανηγύρια για τη δήθεν ολοκλήρωση του αχρείαστου τρίτου μνημονίου και
προσθέτει ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά κατέφυγε σε ψέματα για να κρατηθεί μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία.
Σημειώνει, δε, ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες, αλλά «οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο». Συγκεκριμένα, για τα επιπλέον μέτρα ύψους 5.1 δισ. ευρώ, καθώς επίσης και για την πενιχρή ρύθμιση που ο ίδιος έφερε για το χρέος. «Ρύθμιση που απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ και καταλήγει σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις.
Όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στόχος της συζήτησης είναι «ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επερχόμενη συζήτηση στο κοινοβούλιο θα διεξαχθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάζει μεταξύ των άλλων αναλυτικά τα πεπραγμένα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πρώτου εξαμήνου του 2015, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχρεώση της χώρας.
Την ίδια ώρα, την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η επεξεργασία του Κλεισθένη, που θα εισαχθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα με τη διαδικασία του επείγοντος.
Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία θα αποτελέσει μία «πρόβα εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία», αφού όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η ΝΔ είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις, επιδιώκοντας να αναδείξει τις ευθύνες του κ. Τσίπρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σχετική ψηφοφορία, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου.
Πηγή: liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.