Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Με την πρόταση δυσπιστίας απεδείχθη η πρωτοφανής υποκρισία Τσίπρα- Καμμένου




Η συζήτηση στη βουλή κυριολεκτικά ξεγύμνωσε την πολιτική υποκρισία και τον καιροσκοπισμό των κ. Τσίπρα και Καμμένου που υποκριτικά διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα πάντα –ακόμη και προκαλώντας βλάβη στα εθνικά συμφέροντα- για να παραμείνουν για λίγους μήνες ακόμη στις καρέκλες
τους.
Για τον κ. Τσίπρα δεν έχει νόημα να πούμε πολλά λόγια. Την ίδια ώρα που λέει ωμά ψέματα, παριστάνει τάχα τον υπεύθυνο ηγέτη, ενώ έχει κάνει παραχωρήσεις που ουδέποτε διανοήθηκε οποιοσδήποτε προκάτοχός του. Και για γίνουμε απολύτως σαφείς, θα σας παραπέμψουμε τόσο στη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, όσο και στη δήλωση του Κώστα Καραμανλή. Ο μεν πρώτος κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ο πρωθυπουργός που θα μείνει στην ιστορία ότι τα έδωσε όλα στα Σκόπια, ενώ ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι αν ήταν να παραδώσει μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς, θα είχε ήδη υπογράψει συμφωνία μαζί τους ήδη από το 2008 στο Βουκουρέστι. Διότι αυτό ακριβώς είπε η κ. Μπακογιάννη η οποία εξέφρασε απολύτως τον κ. Καραμανλή, σύμφωνα και με τη γραπτή δήλωσή του.

Ο κ. Καμμένος χθες απέδειξε ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος πολιτικός τσαρλατάνος της Μεταπολίτευσης. Διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς τον τυχοδιωκτισμό του. Υποστήριξε και χθες ότι δήθεν διαφωνεί με μια συμφωνία που  ζημιώνει την χώρα και ταυτοχρόνως υπερψήφισε.

Ό,τι και να λέει ο κ. Καμμένος, ό,τι παραμύθια κι αν πουλήσει, οι πολίτες πια έχουν καταλάβει ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός τυχοδιώκτης που πέρασε από αυτό το κοινοβούλιο στη Μεταπολίτευση. Χθες δε δίστασε να θυσιάσει ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, γιατί το μόνο που τελικά τον ενδιαφέρει είναι να μείνει για λίγους ακόμη μήνες στο Πεντάγωνο, για να κάνει ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και και να απολαμβάνει τα προνόμια της καρέκλας του. Όλοι έχουν καταλάβει ότι χθες ο κ. Καμμένος συνυπέγραψε τη συμφωνία που θα κλείσει και επισήμως σήμερα ο  κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ. Η υπογραφή στις Πρέσπες θα φέρει και το όνομα του. Το τραγικό όμως είναι ότι με αυτή τη συμφωνία δημιουργούνται πλέον τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας.

Διότι μετά τη σημερινή υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου-Ζάεφ θα παραχθούν έννομες συνέπειες που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν. Τα Σκόπια θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα και στη συνέχεια σε αλλαγή του Συντάγματός τους. Και είναι προφανές ότι αν τα καταφέρουν, καμία ελληνική βουλή, είτε η παρούσα, είτε η επόμενη δεν θα είναι εύκολο να ανατρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι αν το πράξει θα είναι σαν να αξιώνει από τους Σκοπιανούς να ξανα-αλλάξουν το Σύνταγμά τους και το όνομά τους, γεγονός που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας σε όλη τη διεθνή κοινότητα.
Γι αυτό επαναλαμβάνουμε όλες τις τελευταίες μέρες και σε όλους τους τόνους ότι η χθεσινή ψηφοφορία  που νομιμοποίησε τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί. Και γι αυτό βέβαια φέρουν ακέραιη και εθνική  ευθύνη οι 153 βουλευτές που την υπέγραψαν χθες, καταψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.  Εμείς εξυπακούεται ότι θα εξακολουθήσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανατρέψουμε αυτή τη συμφωνία, αλλά πλέον θα είναι πολύ πιο δύσκολο λόγω των τετελεσμένων που θα δημιουργήσει από σήμερα η υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.