Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Θεοδωρικάκος: Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, είναι άδικη και θίγει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων


Για υποχωρήσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΝΔ κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.
Σημειώνει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί άδικη τη συμφωνία, η οποία κατά την εκτίμησή του βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα και επισημαίνει ότι υπογράφοντας ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί μόνο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την κυνική αντίληψη
Καμμένου ότι για να μείνει κανείς στην εξουσία μπορεί να αποδεχθεί τα πάντα.
Διαβάστε  τη συνέντευξη.


Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Πώς τόλμησε η σημερινή Κυβέρνηση να το αποδεχθεί; Αυτό δεν είναι συμβιβασμός είναι προσχώρηση στην αντίληψη της άλλης πλευράς. 
Προφανώς, η δίψα τους για παράταση της εξουσίας  τους είναι μεγαλύτερη από τη συνείδηση εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος. Άλλωστε στον Σύριζα πολλοί εδώ και αρκετά χρόνια αποδέχονταν την FYROM με το όνομα «Μακεδονία»  σκέτο.
Εμείς θέλουμε λύση στο θέμα των Σκοπίων. Θέλουμε τα Σκόπια να μετέχουν στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά όχι με μια οποιαδήποτε λύση, βλαπτική για την Ελλάδα. Η σταθερότητα, η ειρήνη και η συνεργασία στην περιοχή μας προϋποθέτουν σταθερή και ισχυρή Ελλάδα. Αυτό είναι το δικό μας μέλημα και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν και νέες πληγές στους Έλληνες που έχουν δοκιμαστεί σκληρά στα χρόνια της κρίσης.
Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως επιλύει χρόνιες παθογένειες που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν και το Σκοπιανό ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε την Χώρα; Πως το σχολιάζετε;
Ο κ. Τσίπρας αποδείχτηκε ότι δεν ενδιαφέρεται για μια εθνικά αποδεκτή λύση. Χρησιμοποιεί ένα μείζον εθνικό θέμα στο πλαίσιο της κομματικής του στρατηγικής.  Το μόνο που θέλει είναι να δημιουργήσει προβλήματα στην Αντιπολίτευση, κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής. Η πραγματικότητα είναι ότι  ο κ. Τσίπρας ανήκει στο χθες, στους ψεύτικους διχασμούς.  Δυστυχώς για εκείνον, αλλά και για τη Χώρα θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρωθυπουργός των σοβαρών εθνικών υποχωρήσεων.
Έφτασε στο σημείο να αποδεχθεί επιτροπή με συμμετοχή από τα Σκόπια η οποία θα ελέγξει τα βιβλία της Ιστορίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα! Απίστευτες υποχωρήσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Για τις οποίες κανονικά στο μέλλον θα πρέπει να ντρέπονται εκείνοι που τις υπογράφουν.
Ποια πιστεύετε ποια είναι η στάση των πολιτών απέναντι σε αυτή τη συμφωνία;
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι αντίθετη σε αυτή τη συμφωνία. Πιστεύουν ότι είναι μια άδικη συμφωνία που πληγώνει την ελληνική αξιοπρέπεια και γίνεται όχι για να εξυπηρετηθεί ένας καλός νοούμενος συμβιβασμός, αλλά επιδιώξεις άσχετες με τα εθνικά συμφέροντα. Ο κ. Τσίπρας υπογράφει, αλλά δεν εκπροσωπεί με την υπογραφή του τον ελληνικό λαό. Εκπροσωπεί μόνο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε καν τους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα του. Εκπροσωπεί τον κ. Καμμένο και την κυνική αντίληψη ότι για να μείνει κανείς στην εξουσία μπορεί να αποδεχθεί τα πάντα.
Η κυβέρνηση κατηγορεί την ηγεσία της ΝΔ για ακροδεξιά στροφή με αφορμή τη στάση της στο Σκοπιανό. Τι απαντάτε;

Το Μέγαρο Μαξίμου όποιον διαφωνεί μαζί του τον ονομάζει ακροδεξιό. Ονόμασαν όχλο τον ελληνικό λαό που διαφωνεί με την πολιτική τους. Πώς είναι δυνατόν να θεωρούν ακροδεξιό τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Έναν πολιτικό του μέτρου και της λογικής με σύγχρονές αντιλήψεις σε όλα τα κοινωνικά θέματα. Αυτοί βέβαια είναι ικανοί να πουν ακροδεξιό και τον Μίκη Θεοδωράκη, που με τόση σαφήνεια στηλίτευσε τις επιλογές τους. Ας σοβαρευτούν επιτέλους κι ας ελέγξουν το φόβο και τον πανικό τους στην ηγεσία της Κυβέρνησης. Επιπροσθέτως, οι περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι οι διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς-Δεξιάς έχουν πλέον ξεθωριάσει. Η πραγματική αντίθεση σήμερα είναι ανάμεσα στην πρόοδο, στον ρεαλισμό, στην αξιοπιστία και στον σύγχρονο πατριωτισμό και από την άλλη στην ανευθυνότητα, τους τυχοδιωκτισμούς και τις παλαιοκομματικές συμπεριφορές του χθες. Σε αυτή τη διαχωριστική γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο χθες.  

Σας προκαλεί ανησυχία το γεγονός πως η στάση σας στο Σκοπιανό ή ακόμη και ορισμένες πτυχές του οικονομικού σας προγράμματος, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών πιθανώς να ενοχλεί τους “εταίρους” της χώρας;

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλά με την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας. Το οικονομικό του πρόγραμμα είναι απολύτως ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο, βασίζεται στην αξιοπιστία και στον συγκροτημένο σχεδιασμό για την Ελλάδα του αύριο. Διασφαλίζει την βιώσιμη ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, που κουράστηκε από τα ψέματα, τις αποτυχίες, τις ιδεοληψίες του Σύριζα. Αλλά αυτό είναι προς όφελος και των εταίρων που πρέπει να θέλουν να τηρηθούν οι συμφωνίες, αλλά και η Ελλάδα να βρει το δρόμο της και να μην παραπαίει σε μια διαρκή παρακμή. Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα: Οι  πολιτικοί ηγέτες πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις διεθνείς εξελίξεις και τους συσχετισμούς αλλά πάνω από όλα οφείλουν να υπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας τους. 


Πώς απαντάτε στην κριτική του Μεγάρου Μαξίμου, που απορρίπτει ως επιτομή του νεοφιλελευθερισμού το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ;
Η σημερινή Κυβέρνηση φτωχοποίησε την ελληνική κοινωνία. Η υπερφορολόγηση ήταν δική της πολιτική επιλογή. Έχουν παραδεχθεί ότι αποφάσισαν μόνοι τους να επιβαρύνουν τη μεσαία τάξη. Αν δεν έρθει μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα, οι φτωχοί θα γίνονται περισσότεροι και όλο και πιο αδύναμοι. Οι συντάξεις και οι μισθοί θα δεχτούν νέες μειώσεις. Οι νέοι δεν έχουν προοπτική. Η Χώρα σέρνεται, υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Αντίθετα, η οικονομική πολιτική που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μόνη που γεννά αληθινές προσδοκίες για τους πολλούς. Λιγότεροι φόροι, σε σταθερό πλαίσιο, πολύ περισσότερες και καλύτερες δουλειές, στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων, αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Πρωθυπουργία θα οδηγήσει σε αλλαγή του ψυχολογικού κλίματος στην οικονομία. Η αποτελεσματική προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων θα προσδώσει αξιοπιστία στη Χώρα, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική της.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.