Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ο Σγουρίδης επιβεβαιώνει τον Δημ. Καμμένο ότι χρέος και Μακεδονία μπήκαν στο... ζύγι!


Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης

«Τα όργανα θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση του κόμματος στο θέμα της συγκυβέρνησης κι αυτό όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, την οποία θα καταψηφίσουμε», επανέλαβε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί το κόμμα του τις ευθύνες για την παραχώρηση του όρου Μακεδονία από την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σγουρίδης απέφυγε
να σχολιάσει την καταψήφιση της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία, λέγοντας ωστόσο πως «όταν έρθει η ώρα να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Με την πρόταση αυτή ο κ. Σγουρίδης για άλλη μια φορά αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει προγραμματισμός να βγουν οι ΑΝΕΛ από την δύσκολη θέση, όσο είναι αυτό δυνατόν, καταψηφίζοντας τν συμφωνία και δρομολογώντας ένα βελούδινο διαζύγιο με την κυβέρνηση, μάλιστα υπογράμμισε «αν ξαναζητηθεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν θα τη δώσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Σγουρίδης, σχεδόν παραδέχθηκε ότι μπήκαν στο ζύγι, προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ανταλλάγματα με βάση τη διευθέτηση του χρέους, επιβεβαιώνοντας σε αυτό το σημείο τον Δημήτρη Καμμένο και τις αποκαλύψεις που είχε κάνει λίγα 24ωρα νωρίτερα και μέχρι στιγμής διαψεύδονταν.

«Συζητήθηκαν παράλληλα όλα τα θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σγουρίδης επιχείρησε να πείσει ότι οι ΑΝΕΛ, μπορούν από τη μια να πολεμάνε τη συμφωνία και να μην την αποδέχονται και από την άλλη να δίνουν την άδεια για να πέσουν οι υπογραφές.

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου και τις αποδοκιμασίες εις βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις τη διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ.
Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή» και συνέχισε, λέγοντας ότι «εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε. Εμείς αποδεικνύουμε με την στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.