Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ντόρα: Καμία επόμενη κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αλλάξει την υποθήκη δημόσιας περιουσίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το θέμα των υπερπλεονασμάτων όσο και για την υποθήκη δημόσιας περιουσίας εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στις επιτροπές της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου.
Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως μύθο τη θεωρία της καθαρής εξόδου λέγοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο η πολιτική του 4ου Μνημονίου γίνεται καθεστώς. «Δεν σας
πιστεύουν ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Από τους 100 που συμμετέχουν στις επιτροπές μόλις δέκα γράφτηκαν να μιλήσουν. Οι ενενήντα μάλλον δεν σας έχουν πιστέψει . Βρέθηκαν όμως δέκα ήρωες».
Η πρώην Υπουργός της Ν.Δ εκτίμησε ότι το κόστος από τους στόχους για τα πλεονάσματα μέχρι το 2022 θα είναι 8.500 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.
Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία, ενώ έκανε αίσθηση η αναφορά της ότι μία επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει τις συντάξεις αλλά δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το μετρό.
«Οδηγούμαστε σήμερα στο να βάζετε υποθήκη για 26 δισεκατομμύρια € το σύνολο της περιουσίας του ελληνικού λαού. Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δεν έχετε καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να το κάνετε αυτό. Τα υπόλοιπα πράγματα μπορούμε να τα διορθώσουμε και τους νόμους μπορούμε να αλλάξουμε και την φορολογία να μειώσουμε και να αυξήσουμε μία σύνταξη. Αυτό δεν θα μπορεί να το αλλάξει καμιά επόμενη κυβέρνηση, δεν έχετε λοιπόν δικαίωμα, δεν εκπροσωπείτε σήμερα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να υποθηκεύσετε την περιουσία του ελληνικού λαού για 99 χρόνια έναντι 26 δισεκατομμυρίων €. Δεν το έχετε αυτό το δικαίωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.