Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Γκρίνιες στη ΝΔ για το Athens Pride


Πηγή: usay.gr- Της Λίνας Κλείτου

 
Aμηχανία  επικρατεί  στη Ν.Δ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η  ανακοίνωση του κόμματος, μέσω της οποίας, γνωστοποιούσε τα μέλη της εξαιρετικά αναβαθμισμένης αντιπροσωπείας υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη , που συμμετείχαν στο Athens Pride.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ένδειξη
δυσαρέσκειας των κομματικών που μετέφεραν και το κλίμα της γαλάζιας βάσης, οδήγησαν τους συμμετέχοντες , να κάνουν ένα γρήγορο στα όρια του ενοχικού  πέρασμα από την εκδήλωση, χωρίς τυμπανοκρουσίες προοδευτικότητας, μια στάση στο «ασφαλέστερο καταφύγιο» που θα μπορούσαν να βρουν , στο περίπτερο των  αστυνομικών και να αποχωρήσουν, χωρίς πολλές δηλώσεις και φωτογραφίες, ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί το θέμα, σύντομα.
Στελέχη που γνωρίζουν καλά την κομματική ανθρωπογεωγραφία, μετέφεραν στους επιτελείς της Πειραιώς, ότι η βάση της Ν.Δ έχει εξοργιστεί. Όπως επισημαίνουν, ο κόσμος είναι δύσκολο να αποδεχθεί  ότι για τα συλλαλητήρια, η ΝΔ τήρησε επαμφοτερίζουσα στάση. Δεν τα υιοθέτησε, ούτε τα αποκήρυξε και μετά από τις οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου και αφού απομακρύνθηκαν μέχρι και στελέχη που ερμήνευσαν τις διαθέσεις της ηγεσίας, απειλώντας με διαγραφές όσους παρευρεθούν, αποφάσισαν να αφήσουν τον κόσμο ελεύθερο να πράξει κατά συνείδηση.
Αλλώστε θυμίζουν ότι η στροφή στο Σκοπιανό, έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, μετά την περιοδεία του στην Βόρειο Ελλάδα , όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος και τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά αν δεν άλλλαζε την σταση της η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Στον αντίποδα και αυτό το  καταλογίζουν στα ηγετικά κλιμάκια είναι η σπουδή  να υιοθετήσουν μια δήθεν προοδευτική ατζέντα, την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που απεμπολούν η κατακρίνουν ως οπισθορδρομικές, αρχές και αξίες ενός κόσμου που παραδοσιακά και πιστά ακολουθεί τη Ν.Δ , ένα κόμμα που κατά βάση είναι λαικό.
Ο πυρήνας του προβληματισμού και των επικρίσεων, πάντως, ούτε ομοφοβικός, ούτε ρατσιστικός είναι.
Οι επικρίσεις δεν αφορούν στην συμμετοχή, αλλά στα διαφορετικά μέτρα και σταθμά που έχουν στην Πειραιώς και πόσο ικανοί είναι να αποκωδικοποιήσουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος της Ν.Δ.
Παλιό κομματικό στέλεχος εξηγούσε, ότι οι διευρύνσεις σε ειδικές ομάδες και κατηγορίες είναι μια πάγια τακτική που μεταπολιτευτικά έδωσε στη Ν.Δ την δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά της και να κυβερνήσει με ισχυρές πλειοψηφίες και έτσι πρέπει να γίνεται.
Μόνο που δεν πρέπει να ξεχνιέται μια βασική παράμετρος: «ότι για να προχωρήσεις σε διεύρυνση, πρέπει καθημερινά, να κλειδώνεις τη βάση σου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου