Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ- Η χαρτογράφηση της κάλπης- Nέα μέλη, αριθμός εγγραφών ρεκόρ και ανανέωση στις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ δείχνουν δυναμική νίκης και συσπείρωση


Μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες την Κυριακή μετά την επιτυχία των εγγραφών μελών επιδιώκει η ΝΔ καθώς θα επαυξηθεί το σήμα συσπείρωσης και νίκης. Σχεδόν 30.000 (27.796) προσήλθαν και απέκτησαν για πρώτη φορά την κάρτα μέλους του κόμματος αυξάνοντας τον αριθμό των μελών στους 155.355. Για την ηγεσία της ΝΔ το τελικό αποτέλεσμα των εγγραφών καταδεικνύει την δυναμική που υπάρχει αφού διαπιστώνεται ενεργοποίηση πολιτών που δεν είχαν ενταχθεί στο παρελθόν στον κομματικό μηχανισμό.
Όπως  δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης».
Έτσι, σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής και πολιτικού bullying από το κυβερνών κόμμα στους πολιτικούς αντιπάλους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, η αυξημένη συμμετοχή αποκτά μεγαλύτερη αξία.  “Η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων” σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,.    
Μετά τις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή σε 339 σημεία της χώρας, το στοίχημα για την Πειραιώς είναι η ενεργοποίηση όλων των στελεχών και των μελών ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα και να διεισδύσει η πολιτική της ΝΔ σε όλο και περισσότερους χώρους.  
Όπως φαίνεται η δυναμική της ΝΔ συσπειρώνει τα στελέχη και είναι από τις λίγες φορές που ο εκλογικός αγώνας για την ηγεσία των 66 ΝΟΔΕ δεν προκαλεί εσωστρέφεια και άγονες συγκρούσεις. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η ανανέωση των μελών των προεδρείων στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος θα είναι εντυπωσιακή και μπορεί να ξεπεράσει το 50%, μεταφέροντας το  σήμα της ανανέωσης που επιδιώκει και για τα ψηφοδέλτια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στις τοπικές κοινωνίες. Άλλωστε, είναι σημαντικό πως πάνω από το 50% των μελών ανήκει στην δυναμική ηλικιακή ομάδα 25-54 με τοις γυναίκες να αγγίζουν το 35%.
Από την Πειραιώς σημειώνουν πως κάθε μέλος κατέβαλλε την συνδρομή των 12 ευρώ ενώ υπενθυμίζουν πως τα καταστατικό του κόμματος πλέον απαγορεύει τον δανεισμό.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει την Κυριακή σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.