Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται τομές, θάρρος και αποτελεσματικότητα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται τομές, θάρρος και αποτελεσματικότηταΤην ανάγκη για συγκεκριμένη στοχοθεσία και ένα αξιακό πλαίσιο στην ηγεσία ενός κόμματος περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ηγεσία» του Δημήτρη Μπουραντά.
Σ' αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε διάκριση ανάμεσα σε έναν δημαγωγό και έναν ηγέτη λέγοντας πως «τσαρλατάνοι και
δημαγωγοί υπήρχαν από την αρχαία Ελλάδα. Ο δημαγωγός λέει αυτό που θέλει να ακούσει ο λαός, ο ηγέτης του λέει πού πρέπει να πάει».
Σχολιάζοντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε πως «εδώ που βρίσκεται η χώρα δεν χρειάζεται μικρές κινησούλες, χρειάζεται να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι, να κάνουμε τομές. Χρειάζεται κρίση, θάρρος και αποτελεσματικότητα. Επιμονή και ικανότητα να διαχειρίζεσαι τις αντιξοότητες».
«Έχουμε τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας και τεράστιο περίσσευμα ηγεμονίας» τόνισε από την πλευρά του ο Δ. Μπουραντάς και επισήμανε ότι ένας καλός ηγέτης πρέπει να είναι και καλός μάνατζερ, θέση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν μπορεί ο ηγέτης να μην έχει στοχοθεσία, να μην χτίζει μία ομάδα γύρω του, να μην παρακολουθεί, να μην έχει δείκτες απόδοσης» σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιγράφοντας ουσιαστικά την αναδιοργάνωση της ΝΔ.
Τέλος, ανέφερε πως χρειάζεται «να εμπιστευτούμε την κοινωνία και η κοινωνία θα μας το ανταποδώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.