Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Προσβλητική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η αδιαφορία της ΝΔ στις ύβρεις προς το πρόσωπο του προέδρου της, από την ΕΡΤ


Στη συζήτηση που έγινε την Τετάρτη (23/05/18) στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επιτέλους εκείνο που όλοι λέμε από το 2008 μέχρι σήμερα. Κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τότε, τον Δεκέμβρη του 2008, με δική του ευθύνη, κάηκε η Αθήνα.

Την υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέλαβε μόνο ο κ. Τσίπρας, ο οποίος –έξυπνος
όντας-  απέφυγε να επιμείνει στη συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά η επίσημη προπαγανδίστρια του Μεγάρου Μαξίμου, και παρουσιάστρια της ΕΡΤ κυρία Κατερίνα Ακριβοπούλου.


Η εν λόγω κυρία στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη ματιά» είπε επί λέξει τα εξής:


«Ο κ. Μητσοτάκης -κατά τη γνώμη μου- έχει ξεφύγει. Και έχει ξεφύγει επικίνδυνα. Θυμόμαστε ότι την περίοδο Σαμαρά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο τότε στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος του Α. Σαμαρά σε όλα, είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός δημοκρατικού τόξου. Και είχε γίνει σάλος. Και σάλος πρωτίστως στο εσωτερικό της Ν.Δ. με πρώτη την Ντ. Μπακογιάννη να τον αποδοκιμάζει δημόσια. Αυτή τη ρητορική, λοιπόν, την επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη γραμμή Σαμαρά. Και αυτό έχει και αντίφαση, διότι στα οικονομικά διαφοροποιήθηκε όπως είδαμε πριν, στην πιστοληπτική γραμμή, άδειασε τη γραμμή Σαμαρά η οποία είναι αυτή και επαναφέρει μια ρητορική η οποία είναι και ανιστόρητη και προβοκατόρικη και επικίνδυνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθήνα το 2008; Αυτή είναι η άποψη που έχει ο κ. Μητσοτάκης για τη μεγαλύτερη προβοκάτσια που έγινε από τη Μεταπολίτευση και μετά σε βάρος του Κ. Καραμανλή τότε; Που κόντεψε να πέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή; Και που υπήρχαν εισηγήσεις να βγουν τα τανκς στην Αθήνα για να χρεωθεί ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή ότι, επί των ημερών της, μπήκαν τανκς στην Αθήνα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθήνα το 2008; Αυτή είναι η άποψη που έχει ο κ. Μητσοτάκης; Οι αγανακτισμένοι ήταν αυτοί που παρήγαγαν βία; Ποια ήταν η βία που παρήγαγαν οι αγανακτισμένο, το κίνημα των οποίων όλη η Ευρώπη ακόμη και τώρα -η δημοκρατική Ευρώπη, εξυπακούεται- μιλά ακόμα. Βλέπουμε βιβλία, βλέπουμε άρθρα, βλέπουμε αναλύσεις, βλέπουμε ντοκιμαντέρ για την ελληνική άνοιξη. Υπέστησαν βία οι αγανακτισμένοι από τη Χρυσή Αυγή και την αστυνομία. Δεν παρήγαγαν βία. Εκτός αν τους στοιχειώνει το κίνημα των αγανακτισμένων.

Είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά και δεν ξέρω τι προσπαθεί να καλύψει ή να εξυπηρετήσει ο κ. Μητσοτάκης με μια τέτοια ρητορική, η οποία φαντάζομαι, τουλάχιστον στο πιο μετριοπαθές κομμάτι της Ν.Δ., θα πρέπει να προκαλεί αντιδράσεις, ερωτηματικά, δυσφορία, ειδικά για το 2008, για τη μεγαλύτερη προβοκάτσια, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό».


Ναι, όλα αυτά τα είπε εναντίον του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δημοσιογράφος που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Και οι φορολογούμενοι μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και οποιοδήποτε άλλο κόμμα, προς το οποίο η δημόσια τηλεόραση, επιδοτούμενη και χρηματοδοτούμενη από το φόρο όλων των Ελλήνων πολιτών, πρέπει να σέβεται.


Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ «έχει ξεφύγει», για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση της κυρίας Ακριβοπούλου.


Αλλά η κυρία Ακριβοπούλου, όπως και ο ανιστόρητος συνάδελφός της κ. Καψώχας (σχολιαστής κι αυτός στην ΕΡΤ) που κατηγόρησε, σε άλλη εκπομπή, τη ΝΔ ότι επιχειρεί να επιβάλλει «τη δημοκρατία της Βαϊμάρης», στην ουσία βρίσκουν και τα κάνουν.


Όταν λένε, όσα ανεπίτρεπτα και ανιστόρητα λένε, και δεν υπάρχει ούτε καν μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την πλευρά της ΝΔ, το μήνυμα που στέλνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ότι δεν το ενδιαφέρει ό,τι κι αν λέει και ό,τι κι αν πράττει η ΕΡΤ.


Κάποιοι στην οδό Πειραιώς προφανώς θεωρούν ότι επειδή η ΕΡΤ δεν έχει μεγάλη τηλεθέαση, δεν χρειάζεται καμία αξία καμία αντίδραση στην φασίζουσα προπαγάνδα της.


Δεν καταλαβαίνουν όμως – πώς να το καταλάβουν, αν δεν υπάρχει η ιστορική μνήμη- ότι η αντίδρασή της δεν πρέπει να έχει σχέση με το ύψος της τελεθέασης. 

Είναι ζήτημα θεσμικής τάξης. 

Δεν είναι δυνατόν η δημόσια τηλεόραση να υβρίζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή οποιονδήποτε αρχηγό άλλου κόμματος με σχόλια του τύπου «έχει ξεφύγει…». Το μόνο που έχει ξεφύγει είναι ο σεβασμός στη δημοκρατία και τους θεσμούς από την πλευρά της ΕΡΤ.


Και η ΝΔ θα έπρεπε να έχει διδαχθεί από το παρελθόν, όταν στις περίφημες εκλογές του 1990, ο πατέρας του νυν  προέδρου του κόμματος, επιχειρούσε να επιτύχει την απόλυτη κινητοποίηση ετεροδημοτών, ώστε να ψηφίσει σε κάθε περιφέρεια ο αναγκαίος αριθμός ψηφοφόρων που θα του έδινε μία ακόμα έδρα, για να φτάσει, μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, την πλειοψηφία των 151 και να κάνει κυβέρνηση.


Με μια κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που μπορεί να μετέλθει κάθε μέσου προκειμένου να στερήσει την αυτοδυναμία της, η ΝΔ θα πρέπει να πάψει να είναι τόσο χαλαρή ή αδιάφορη σε συμπεριφορές τύπου ΕΡΤ, Ακριβοπούλου και Καψώχα.  Η ΝΔ πρέπει να διεκδικεί και την τελευταία ψήφο. Δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορεί για τις ψήφους των τηλεθεατών της ΕΡΤ, οι οποίοι δεν ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Και στο κάτω – κάτω είναι και ζήτημα τιμής για τη ΝΔ η υπεράσπιση του προέδρου της. Εκτός αν και κάποιους εκεί στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ, δεν τους πολυνοιάζει κάτι τέτοιο… Το κ. Μητσοτάκη όμως θα έπρεπε να τον νοιάζει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.