Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της ΝΔ για τους Δήμους της Θεσσαλίας- Πληροφορίες


Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της ΝΔ για τους Δήμους της ΘεσσαλίαςΠηγή:  newspepper.gr
Με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πλησιάζουν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν στην οδό Πειραιώς για τα ονόματα που θα υποστηρίξουν.
Παρά το ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση, καθώς περνάνε οι ημέρες κάποια ονόματα υποψήφιων Δημάρχων φαίνεται ότι «κλειδώνουν», ενώ αντίθετα σε κάποιους
Δήμους φαίνεται ότι και πάλι η Νέα Δημοκρατία θα καταλήξει χωρίς επίσημο χρίσμα και με πολλές υποψηφιότητες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Δήμοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς παρά το ότι η υποστήριξη των πολιτών στο κεντροδεξιό κόμμα είναι δεδομένη, η ΝΔ δεν κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να κερδίσει τις Δημοτικές Εκλογές στις μεγάλες πόλεις.
Μία από αυτές είναι η Καρδίτσα, όπου παρά το ότι προηγήθηκε με 5 μονάδες διαφορά στον πρώτο γύρο, η παράταξη που υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ έχασε τελικά με σχεδόν 11 μονάδες διαφορά. Το πρόσωπο που θα εμπιστευτεί η Νέα Δημοκρατία στη δύσκολη δουλειά για την ανατροπή φαίνεται να είναι ο Κώστας Γκαβογιάννης, ένας επιτυχημένος Καρδιτσιώτης επιχειρηματίας.
Στον Βόλο, έναν Δήμο εξαιρετικής σημασίας, τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα, αφού ως υποψήφιοι εμφανίζονται η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αργύρης Κοπάνας, αλλά και ο μαιευτήρας Χρήστος Βενέτης και ο επιχειρηματίας Παύλος Πάνου. Σημασία στην επιλογή ίσως να παίξει και το αν θα μπορέσει να είναι ξανά υποψήφιος ο νικητής των πρωηγούμενων εκλογών Αχιλλέας Μπέος και το ποια υποψηφιότητα θα έχει τις καλύτερες πιθανότητες απέναντί του.
Στην Λάρισα το χρίσμα διεκδικούν η Ρένα Καλαριώτου, επικεφαλής την μείζωνος αντιπολίτευσης και πιθανότερη επιλογή, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, ενώ ακούγεται και το όνομα του αντιπτέραρχου Γρηγόρη Πρεζεράκου.
Στα Τρίκαλα εκλεκτός της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές ήταν ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος προφανώς θα διατηρήσει και το χρίσμα του κόμματός του.
Παρά τα πολλά ονόματα που ακούγονται, ένα είναι σίγουρο: η διχόνοια πλήγωσε πολύ την Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές και από την Πειραιώς θα προσπαθήσουν πολύ για να βρουν τα άτομα που μπορούν να συσπειρώσουν το εκλογικό σώμα γύρω από το πρόσωπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου