Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ψήφο κατά συνείδηση από τη ΝΔ στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

«Ναι» επί της αρχής και για το σύνολο των άρθρων πλην του άρθρου 8 που αφορά την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, είναι η κεντρική γραμμή της ΝΔ στη σημερινή ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πάντως ότι δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία διότι πρόκειται για ένα κοινωνικό θέμα.

Ο κάθε βουλευτής μπορεί ελεύθερα να εκφράσει την
άποψη του και να ψηφίσει αναλόγως. Ο ίδιος είπε στους τομεάρχες ότι θα ψηφίσει «όχι» στο 8 διότι θεωρεί ότι η κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη και τα παιδιά που ζουν με οικογένεια ομόφυλων ζευγαριών είναι πολύ πιθανόν να δέχονται μπούλινγκ στο σχολείο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξαρχής ήταν υπέρ της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στην αναδοχή. Υπερασπίστηκε τη θέση της και στην σύσκεψη των τομεαρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Π» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ και τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να υπερψηφίσει το άρθρο 8 χωρίς να υπάρξει πρόβλημα για το κόμμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της απάντησε ότι είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει.

«Ναι» στο άρθρο 8, θα ψηφίσει ο βουλευτής Επικρατείας Θόδωρος Φορτσάκης. Ξεκάθαρο «ναι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια είπε στην ομιλία της στη Bουλή και η Όλγα Κεφαλογιάννη. «Κρίνεται απολύτως απαράδεκτη κάθε έννοια διαχωρισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», δήλωσε η βουλευτής και πρόσθεσε πως η ΕΕ έχει θεσπίσει κανόνες που προβλέπουν την εξάλειψη κάθε διακρίσεων για την προσωπικότητα του ατόμου.

Αντίθετα υπάρχουν και φωνές όπως του Μάκη Βορίδη ο οποίος πρότεινε η ΝΔ να καταψηφίσει όλο το νομοσχέδιο -και όχι μόνο με το άρθρο 8 με το οποίο διαφωνεί- γιατί θεωρεί ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίζει νομοσχέδιο που δεν περνάει με την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Είναι θετικό βήμα το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει -έστω και με καθυστέρηση- ένα νομοσχέδιο που υιοθετεί, σχεδόν στο σύνολο τους, τις προτάσεις της ΝΔ» ανέφεραν κομματικές πηγές. «Προτάσεις όπως η Σύσταση ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου για θέματα υιοθεσιών και αναδοχών, η λειτουργία Εθνικού Μητρώου Ανηλίκων και η ενίσχυση της στελέχωσης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) με κοινωνικούς λειτουργούς, ανάμεσα σε άλλες, βασίζονται σε σχετικές προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ» όπως τόνισαν.
Το σκάνδαλο των φαρμάκων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.