Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Παρεμβάσεις σε ειδικά ακροατήρια σχεδιάζει ο Κ. Μητσοτάκης


Σε ειδικά ακροατήρια σχεδιάζει παρεμβάσεις ο Μητσοτάκης – Τι δείχνουν οι μετρήσεις

Πηγή: Newpost.gr- Του Γιώργου Ευθυμίου
Παρεμβάσεις σε ειδικά ακροατήρια σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι ο ίδιος έχει συγκροτημένες προτάσεις απέναντι στο χάος και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης Τσίπρα.
Η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να ενεργεί με όρους μικροπολιτικής, ακόμη και σε κρίσιμα
θέματα, όπως είναι τα εθνικά, σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, έχει στερήσει κύρος από τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης, μόνο το τελευταίο τετραήμερο, παρουσίασε τις θέσεις του για την Αυτοδιοίκηση στο κοινό συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, επισκέφθηκε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στα Μέγαρα και παραβρέθηκε σε εκδήλωση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην πλατεία Βικτωρίας. Στη λογική αυτή σχεδιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ και το πρόγραμμα των επισκέψεών του την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα.
Η στρατηγική αυτή δεν έχει επιλεγεί τυχαία από το επιτελείο του, καθώς η ανάλυση που κάνουν με βάση τα ποιοτικά στοιχεία όλων των τελευταίων μετρήσεων της κοινής γνώμης, δείχνει πως η πλειοψηφία των πολιτών, δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ή των θεμάτων της ασφάλειας, όπου 2 στους 10 αισθάνονται ανασφαλείς.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο κ. Μητσοτάκης, χθες το απόγευμα, αμέσως μόλις έγινε η επίθεση του Ρουβίκωνα στην Γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι από τη Βουλή, καταδίκασε το γεγονός και κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη στάση που κρατά απέναντί τους, με το υπουργείο Εξωτερικών που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο, να αντιδρά αργότερα.
Καθυστέρηση καταλογίζουν στην κυβέρνηση, από την οδό Πειραιώς και στην αντίδρασή της για τη συνέντευξη Ερντογάν, στην οποία ζήτησε ξεκάθαρα την ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η διγλωσσία που εμφανίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός Τσίπρα – Καμμένου σε όλα τα θέματα, έχει στρέψει πρεσβείες και παράγοντες του εξωτερικού προς τη ΝΔ, σε μια προσπάθεια αναζήτησης πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, λόγω της γενικότερης αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.
Πάντως αν και τα εθνικά ζητήματα απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, δημιουργώντας τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση, που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις που υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, στη ΝΔ παρακολουθούν στενά και τις εξελίξεις στην οικονομία. «Οι δεσμεύσεις για μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου, που ψηφίστηκαν για το 2019 και το 2020, δυστυχώς παραμένουν», τονίζουν από την οδό Πειραιώς, υπενθυμίζοντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ήδη προαναγγείλει ένα «Πρόγραμμα Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.