Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Σπυράκη: Βιώνουμε τις συνέπειες της γενικής ανομίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- Το έγκλημα έχει αποθρασυνθεί




Η διάρρηξη με πυροβολισμούς στην Κηφισιά, που προκάλεσε τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 52χρονου, είναι μία έκφανση της ευρύτερης ανομίας που έχει επιτρέψει η κυβέρνηση με την πολιτική της, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

«Η γενικευμένη ανομία είναι πρόβλημα πολιτικής», είπε η κ. Σπυράκη, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση επέλεξε να αποδυναμώσει την Ομάδα ΔΙΑΣ, να απενεργοποιήσει την Ομάδα
ΔΕΛΤΑ της Αστυνομίας, να δώσει μία άτυπη ασυλία στον «Ρουβίκωνα» και να αποδυναμώσει τις εντατικές περιπολίες στους δρόμους.

Τόνισε πως οι ενέργειες της κυβέρνησης «αθροίζονται», με συνέπεια την αποθράσυνση του εγκλήματος, κάτι που φαίνεται στο «πάρτι» που γίνεται κάθε Σάββατο στα Εξάρχεια.

Η κ. Σπυράκη προσέθεσε αιχμηρά πως μέρος των αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από ιδεολογικά ζητήματα, τα οποία όμως στην πράξη χαλάρωσαν την αστυνόμευση και άφησαν έκθετους τους πολίτες σε κάθε περιοχή πλέον.

Σκόπια και Τουρκία

Αναφερόμενη στην ενημέρωση πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό Εξωτερικών για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, η κ. Σπυράκη διερωτήθηκε γιατί ο Νίκος Κοτζιάς δεν αρχίζει τις ενημερώσεις από τον Πάνο Καμμένο, με δεδομένο ότι ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ επιμένει στη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων του.

Τόνισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών εκπροσωπεί μόνο το κομμάτι της κυβέρνησης που συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το σύνολο της κυβέρνησης.

Επισήμανε πως η ΝΔ δέχτηκε την ενημέρωση, αλλά στο επίπεδο του κ. Κοτζιά, που σημαίνει πως η συνάντηση θα γίνει με τον αρμόδιο τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργο Κουμουτσάκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, όχι από τον ΥΠΕΞ, διευκρίνισε.

Σχετικά με την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία, η κ. Σπυράκη σημείωσε πως η Άγκυρα κλιμακώνει τη συμπεριφορά της και η κυβέρνηση πρέπει να δείχνει στιβαρότητα απέναντι σε κάθε είδους πρόκληση.

Συμπλήρωσε ότι θα ήταν καλό η κυβέρνηση εξ αρχής να μην είχε υποτιμήσει το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.