Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Βορίδης: Να διακοπεί η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό - Δεν διαφαίνεται λύση

Δεν υπάρχει σήμερα η δυνατότητα επίλυσης στο Σκοπιανό, άρα πρέπει να διακοπεί η διαπραγμάτευση είπε στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Όπως εξήγησε, οι γείτονες επιμένουν να θέλουν να διατηρήσουν τα στοιχεία αλυτρωτισμού και ότι από τις δηλώσεις Σκοπιανών και του Νίμιτς «φαίνεται πως ενδιαφέρονται μόνο για το όνομα».

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «αυτή η διαπραγμάτευση θα είχε νόημα εάν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης κάνουν τους λαούς να ωριμάζουν με τα βάση τα συμφωνηθέντα», και πρόσθεσε ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ίδιος δεν θα ψηφίσουν όνομα που δεν θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Μαξίμου που χαρακτηρίζει τον Ερντογάν σουλτάνο, είπε ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν μετατραπεί σε επικοινωνιακού τύπου πόλεμο». Τόνισε ακόμη ότι «η εξωτερική πολιτική έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα, κάτι που δεν συμβαίνει με την κυβέρνηση Τσίπρα». Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «σε ενδεχόμενη εμπλοκή -όπως ο εμβολισμός του ελληνικού πλοίου- υπάρχουν κανόνες εμπλοκής και θα πρέπει να δοθεί απάντηση».

Επίσης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «η πολυδιάστατη πολιτική που επικαλείται τον οδηγεί τελικά να είναι μόνος του». Όπως είπε: «όταν λες για συμμαχία με το Ισραήλ, δεν μπορείς να βγάζεις ανακοινώσεις που καταδικάζεις όσα συμβαίνουν στη λωρίδα της Γάζας».

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Βορίδης είπε ότι «δεν γίνεται να δηλώνεις ότι θα βάλεις στη φυλακή στελέχη της αντιπολίτευσης, ότι είναι το παλιό, μετά να έρχεσαι και να λες δώσε την ψήφο σου».

Κατηγόρησε εξάλλου τον πρωθυπουργό ότι θέλει να προχωρήσει σε αναθεώρηση όπως εκείνος επιθυμεί.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι σε παλιότερη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον κ. Τσίπρα να ψηφίσει ο ένας τις προτάσεις του άλλου, ώστε να υπάρχει η πλειοψηφία των 180 ψήφων και η επόμενη Βουλή να προχωρήσει στην αναθεώρηση. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι «ο ίδιος είναι δεξιός, ενώ εκείνος προέρχεται από τη σοσιαλδημοκρατία, αλλά σε κάποια θέματα συμφωνούν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.