Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Βαρβιτσιώτης: Τα επεισόδια στη Μόρια είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και της ιδεοληψίας της κυβέρνησης

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα πρόσφατα επεισόδια στη Μόρια Λέσβου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα επεισόδια, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια είναι

αποτέλεσμα της ιδεοληψίας και της ανικανότητας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος»
 
Πλήρης Δήλωση

«Τα επεισόδια, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου αποτελούν μία, ακόμη, τραγική επιβεβαίωση  όσων -επανειλημμένως- έχουμε τονίσει:

Ότι, δηλαδή, όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για την ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, θα εντείνονται οι αναταραχές  από  τους παραβατικούς μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σ' αυτά.

Και, όσο η Πολιτεία εμφανίζεται αδύναμη να εμφυσήσει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες και να επιβάλει το νόμο σε όποιον τον παραβιάζει, οι τοπικές κοινωνίες θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναβρασμό.

Δυστυχώς, από τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Βίτσα ως  Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής,  δεν φαίνεται να υπάρχει καμία αλλαγή στην  ολέθρια πολιτική που ακολούθησε ο προκάτοχός του.

Εμείς περιμένουμε, τόσο από τον ίδιο, όσο και από την Κυβέρνηση να υπερβούν τις ιδεοληψίες τους και να προχωρήσουν άμεσα στη γρήγορη εξέταση των αιτημάτων ασύλου, καθώς και σε μαζικές επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.