Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Τι απάντησε ο Σαμαράς στον Κουβέλη, όταν τον χαιρέτισε στην Καλαμάτα

Πηγή:kalamatajournal.gr
Άνετος και ευδιάθετος έδειχνε ο Αντώνης Σαμαράς στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, παρότι αυτές τις παρακολούθησαν τρία πρόσωπα που με έναν επιεική χαρακτηρισμό κρίνονται ως πολιτικά αδιάφορα για εκείνον. Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη,
στον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε προτείνει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, που μέχρι πριν λίγο καιρό διαλαλούσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον έχει αδικήσει κατάφωρα και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με τον οποίο επίσης έχει κοπεί κάθε σχέση…
Παρά την ευχάριστη διάθεσή του ο Αντώνης Σαμαράς απέφυγε να βρεθεί σε θέση χειραψίας και με τους τρεις. Ωστόσο, τον πλησίασε ο Φώτης Κουβέλης, κατά την δοξολογία στους Αγίους Αποστόλους και τον χαιρέτησε. Εκείνος ανταποκρίθηκε κάπως ψυχρά και όταν ο κ. Κουβέλης του είπε «γεια σας κύριε πρόεδρε» ο κ. Σαμαράς του απάντησε «γεια σας κύριε υπουργέ», με ύφος όμως που ίσως ήθελε να πει «θα μπορούσες σήμερα να ήσουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά προτίμησες να γίνεις αναπληρωτής υπουργός του Πάνου Καμμένου». Ανάλογα έπραξε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά και τον χαιρέτησε ενώ εκείνος επίσης κάπως ψυχρά έδωσε το χέρι του. Με τον Πέτρο Τατούλη δεν υπήρξε καμία επαφή.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε θερμό χαιρετισμό με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ενώ συνεχώς μαζί του ήταν ο Περικλής Μαντάς, που πριν τρεις ημέρες εξαναγκάστηκε από τον Πέτρο Τατούλη σε παραίτηση από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Νατάσσα Κυριακοπούλου και άλλα στελέχη και φίλοι του.
Είναι πολύ πιθανό ο Αντώνης Σαμαράς να επισκεφθεί πάλι την Καλαμάτα την Κυριακή, για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος θέλει να έρθει και θα έρθει εάν δεν προκύψει κάποια απρόοπτη υποχρέωση.
Κατά την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή των εκδηλώσεων έτυχε ένα γεγονός που προκάλεσε αμηχανία. Το αυτοκίνητό του στάθμευσε ακριβώς μπροστά από εκεί που είχαν συναντηθεί οι Χρυσαυγίτες βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος τους προκειμένου να πάνε στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Στο σημείο εκείνο μάλιστα, στη συμβολή της Νέδοντος με την 23ης Μαρτίου δεν υπήρχαν αστυνομικοί προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη ένταση. Τελικά δεν συνέβη τίποτα, ο Αντώνης Σαμαράς με τους ανθρώπους του αποβιβάστηκαν και πεζοπόρησαν μέχρι την πλατεία 23ης Μαρτίου και το ίδιο έκαναν αργότερα οι Χρυσαυγίτες.
Επίσης, μετά την αναπαράσταση ο Αντώνης Σαμαράς με τους συνεργάτες και πολιτικούς του φίλους περπάτησαν στην 23ης Μαρτίου, στη Νέδοντος, πέρασαν έξω από το Δημαρχείο, δεν μπήκαν μέσα όπου γινόταν εκδήλωση του Δήμου, συνέχισαν στην πλατεία και κάθισαν για καφέ στο «Platea».
Στ.Μ.
Σαμαράς -  Κουβέλης, Τατούλης, Νίκας: Ούτε γεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.