Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Συνάντηση Κουμουτσάκου με Τούρκο και Αμερικανό Πρεσβευτή στο Φόρουμ των Δελφών για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Απρόβλεπτη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στο επεισόδιο με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που φέρονται να εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος και κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος τομεάρχης
Εξωτερικών της ΝΔ επισήμανε ωστόσο ότι η αίσθηση που έχει αποκομίσει από τη συνάντηση του με τον Τούρκο πρέσβη, στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ στους Δελφούς, είναι ότι ο ίδιος ο πρέσβης δεν εκτιμά πως υπάρχει πρόθεση να γίνει συμψηφισμός, όπως είπε, των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο κ. Κουμουτσάκος απέδωσε μάλιστα στην κυβέρνηση ελλειματικούς χειρισμούς, απέφυγε ωστόσο να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα επί του παρόντος εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης του θέματος, όπως ο ίδιος σημείωσε.

Ιδιαίτερη συνάντηση στο περιθώριο του 3ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς είχαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Τούρκος πρέσβης Χαλίκ Τσεβίκ, οι οποίοι εθεάθησαν να "απομονώνονται" για να τα πουν.

Η συζήτηση τους έγινε στη "σκιά" του νέου επεισοδίου με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους και ως εκ τούτου βασικό αντικείμενο της κουβέντας των τριών ανδρών ήταν και το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.