Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Γεωργαντάς : Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν θεωρεί ομήρους τους Έλληνες στρατιωτικούς

Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να ακούω αυτή τη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε αυτά που λέει ο υπουργός Άμυνας ή κάποια άλλα μέλη της κυβέρνησης ή σε αυτά που λένε απλοί βουλευτές, ότι δεν είναι σοβαρό συμβάν» δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας,
βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας.
   «Από τη στιγμή που τους συνέλαβαν και μετά φάνηκε ότι οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να το παρατείνουν και να χρησιμοποιήσουν αυτό το συμβάν για τους όποιους δικούς τους σκοπούς. Είναι ξεκάθαρο από τη στιγμή που έγινε η σύλληψη και μετά. Αν ήταν να λυθεί το ζήτημα, θα λυνόταν σε ένα επίπεδο τοπικό, όπως είχε λυθεί παρόμοιες φορές» είπε ο κ. Γεωργαντάς και σε σχέση με τη στάση της ελληνικής πλευράς διευκρίνισε: «Έχουμε δύο Έλληνες, που βρίσκονται σε φυλακές της γείτονος χώρας. Πρέπει να ξεκαθαρίσει και η κυβέρνηση εάν τους θεωρεί ομήρους, εάν τους θεωρεί αιχμαλώτους ή δεν ξέρω τι. Θέλει προσοχή, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα από όλους».
   Σημείωσε, δε, πως «πρέπει να διατηρήσουμε και το ηθικό μας συνολικά ως χώρα, ως Έλληνες, αλλά και να κάνουμε ό,τι πρέπει, χρησιμοποιώντας τα μέσα τα οποία έχουμε, για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αυτό το θέμα και να πιεστεί η Τουρκία, για να λύσει ένα ζήτημα, το οποίο θεωρώ ότι επί της ουσίας είναι ήσσονος σημασίας».
   Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την αποχώρηση του ΚΚΕ από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis τόνισε: «Το ΚΚΕ αποχώρησε με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό [...] Περίπου αυτό το σκεπτικό είχαμε αναφέρει εμείς από την έναρξη των συνεδριάσεων, ότι πρέπει να γίνει μια ουσιαστική διερεύνηση» είπε.
   Επισήμανε, δε, πως η ΝΔ επιθυμεί μία ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς «δεν μπορεί να γίνει καμιά ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αν δεν αποφασίσει η επιτροπή να προγραμματίσει τις εργασίες της και μέσα σε αυτές να συμπεριλάβει υποχρεωτικά και την εξέταση των τριών μαρτύρων».
   «Ούτε τα δικονομικά ζητήματα μας ανέθεσε η Βουλή να λύσουμε, ούτε βεβαίως τα ζητήματα της αρμοδιότητας, στη λογική ότι η Ολομέλεια μας θεώρησε ως αρμοδίους και μας έδωσε τη δυνατότητα τη διερεύνησης αυτής. Δεν μπορούμε να θέλουμε τώρα να κλείνουμε τους φακέλους και να μένουν οι σκιές στα πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να γίνει -και η κοινωνία το θέλει και οι βουλευτές πρέπει να το θέλουν- μία ουσιαστική διερεύνηση, η οποία προϋποθέτει και την εξέταση των τριών μαρτύρων. Η πλειοψηφία αυτή τη στιγμή στην Επιτροπή δείχνει ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.