Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Μητσοτάκης: Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις- Τα Ίμια ήταν και θα είναι ελληνικό έδαφος

Μητσοτάκης: Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις
Πηγή: protothema.gr
Κριτική στην κυβέρνηση ότι με την ανεύθυνη στάση της εμπέδωσε την πεποίθηση στην Άγκυρα ότι διολισθαίνει από τις πάγιες εθνικές θέσεις άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Με αφορμή,  δε, τη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα
με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε «του τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν και θα είναι ελληνικό έδαφος; Γιατί ακόμα και αυτές οι αυτονόητες επισημάνσεις δεν αναφέρθηκαν στη διαρροή του Μαξίμου».


«Οι πολίτες έχουν γνώση και άποψη για του πολιτικούς προισταμένους των δύο κρίσιμων υπουργείων, του Εξωτερικών και της Άμυνας. Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Τόνισε, ακόμα, ότι «το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

«Είχα πει εξαρχής ότι ευθύνες της κυβέρνησης για τους συνολικούς χειρισμούς στα θέματα εξωτερικής και άμυνας είναι μεγάλες. Ζητήσαμε σύγκληση της επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών κεκλεισμένων των θυρών για οικοδόμηση εθνική γραμμής και η κυβέρνηση το αρνήθηκε. Έχει να κρύψει κάτι;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ανεβάζοντας τους τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα τον κατηγόρησε ότι «αντί να φτιάξει ενιαία γραμμή επέλεξε και το ζήτημα των Σκοπίων για να προωθήσει τα στενά του κομματικά συμφέροντα» ενώ για όσα συμβαίνουν στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση είπε ότι «είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανεηθυνότητας και διαπραγματευτικής ανικανότητας».

«Συνειδητά επιχείρησε να διχάσει τους πολίτες. Αρχικά αποκάλεσε ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και στη συνέχεια συνέχισε τις προσβολές μιλώντας για ετερόκλητο όχλο. Το ανατριχιαστικό είναι η βαθιά αντιδημοκρατική περιφρονηση των πατριωτικών συναισθημάτων εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.