Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Δεν ξεπλένονται με "πολιτική ευθύνη" τα αδικήματα και η απιστία σε βάρος της χώρας της πρώτης περιόδου Τσίπρα- οι υπερβολές που γίνονται για πολιτική σκοπιμότητα πρέπει να τιμωρούνται



Πολιτική διαχείριση και πολιτικές πράξεις χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Παραστατίδης τους χειρισμούς του α΄ εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 που κόστισε «30, 10, 5 δισ. ή τίποτα» και ως εκ τούτου, σύμφωνα με όσα είπε στο ΘΕΜΑ 104,6, «δεν έχουν σχέση με ποινικά αδικήματα και δωροδοκίες».
«Οι υπερβολές λέγονται πολλές φορές για λόγους
σκοπιμότητας ή από λάθος εκτιμήσεις. Όταν εκτιμά ότι θα πετύχεις έναν στόχο μπορείς να το ερμηνεύσεις και ως κακή εκτίμηση» είπε ο κ. Παραστατίδης κληθείς να τοποθετηθεί για όσα είπε ο συνάδελφός του Σάκης Παπαδόπουλος  ότι «το α' εξάμηνο του 2015 κόστισε €30-35 δισ.
Βέβαια με την ίδια λογική πολιτική διαχείριση ήταν και η απώλεια της Κύπρου, πολιτική διαχείριση ήταν και η καταστροφή στη Σμύρνη και οι πρωταγωνιστές τους δεν έπρεπε να έχουν καμία επίπτωση.
Τη λέξη κοροϊδία ο πολιτικός σαλταπίδουλας κ. Παραστατίδης την ξέρει;
Δηλαδή τι πιστεύει; Θα τάζει σεισάχθεια στον ελληνικό λαό και αντί για σεισάχθεια θα τον φορτώνει με επί πλέον χρέη δύο μνημονίων (ο Βίζερ ανέβασε τη ζημιά σε 200 δις ευρώ) και θα μένει ατιμώρητος; Ή θα μας πει όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση ότι τιμωρήθηκε από την ψήφο του λαού;
Με κάποιο τρόπο αυτός ο εμπαιγμός πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί πολιτικές επιλογές αυτού του είδους, που οδηγούν στην καταστροφή, να μένουν ατιμώρητες; 
Και ποιός είπε ότι οι υπερβολές που γίνονται ή λέγονται για πολιτική σκοπιμότητα δεν πρέπει να τιμωρούνται;
Τι είναι οι πολιτικές αποφάσεις, «λάθος ζαριά» στην πολιτική ρουλέτα ή «λάθος χαρτί» στο πολιτικό πόκερ;
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θελήσει να πείσει ότι πράγματι αλλάζει κάτι πρέπει να θεσμοθετήσει την ευθύνη μεταξύ προεκλογικών υποσχέσεων και πολιτικών αποφάσεων. Φυσικά δεν τον αφορά γιατί δεν έχει δώσει υποσχέσεις, αλλά θα είναι μια τομή που θα αφήσει εποχή. Νομικός δεν είμαι αλλά ο ίδιος νομικούς έχει ως συνεργάτες, και ας ψάξουν πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Και μη πει κανείς για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, γιατί αν ένας Τσίπρας με όσα είπε και έπραξε μείνει ατιμώρητος, τότε θα εκκολαφτούν πολλοί μιμητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.