Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ντόρα: «Στέλνω μήνυμα στην κυβέρνηση, όχι άλλες επιπολαιότητες στα εθνικά μας θέματα»

sinenteuxi-tipou Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στο Αγρίνιο με αφορμή την παρουσία στην πόλη της πρώην υπουργού και βουλευτή Α’ Αθήνας ως ομιλήτριας στην εκδήλωση κοπής πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ)
και της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.
Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την συγκίνησή της που βρέθηκε στην περιοχή καθώς αποκάλυψε ότι είναι το μέρος από όπου ξεκίνησε πριν χρόνια να έρχεται σε επαφή με τους Ευρυτάνες της Αιτωλοακαρνανίας στην πρώτη της φορά που πολιτεύτηκε, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου συζητώντας όλα τα φλέγοντα ζητήματα του δήμου Αγρινίου.
Έκανε λόγο για ανένδοτο αγώνα και πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου όχι τόσο να καταδειχτούν οι αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ(«αυτές τις βιώνει ο λαός καθημερινά», είπε), αλλά για να φανεί στον κόσμο προοπτική για την επόμενη μέρα και να υπάρξει πρόταση για μια κανονική κυβέρνηση, όπως είπε.
Σε ό,τι αφορά το λεγόμενο «Σκοπιανό» ζήτημα και τις εξελίξεις που υπάρχουν, απαντώντας σε ερώτηση του agrinionews.gr, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι δεν ανησυχεί γιατί στις δημοκρατίες δεν ανησυχούμε από την λαϊκή έκφραση. «Δεν θα παίξω το κυβερνητικό παιχνίδι των φημών», εξήγησε, «είμαι όμως υποχρεωμένη να καταδικάσω όσα λέει ο Ρουβίκωνας και να επισημάνω ότι σε χθεσινή μου συνομιλία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Τζανακόπουλο χρειάστηκε να του ζητήσω τέσσερις φορές να καταδικάσει όσα έχουν ακουστεί από εκείνη την πλευρά μέχρι να πειστεί να το κάνει». Πάντως η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να απαντήσει αν θεωρεί καλή μια λύση τύπου «GornaMakedonija», λέγοντας ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει τίποτε αν δεν δει το συνολικό πακέτο προτάσεων. «Το όνομα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», είπε η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε: «Ο αλυτρωτισμός είναι το μεγάλο θέμα και όσοι λένε ότι δεν μπορεί να φοβόμαστε τον αλυτρωτισμό ενός μικρού φτωχού κράτους, πολύ απλά δεν ξέρουν τίποτε από Ιστορία των Βαλκανίων».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση της κ. Μπακογιάννη για το θέμα που ανέκυψε με τις διαφαινόμενες συζητήσεις με την Αλβανία για σοβαρά διμερή ζητήματα, θέμα για το οποίο τόνισε: «Πληροφορούμαι εξωδίκως ότι Αλβανοί πολιτικοί είναι γνώστες νομοσχεδίων που αφορούν διμερή θέματα με την Ελλάδα και ότι υπάρχει φημολογία για συμφωνία-πακέτο με την γειτονική χώρα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με όσα είπε χθες ο κ. Ράμα για ένα ανύπαρκτο θέμα, με κάνουν να στείλω μήνυμα από το Αγρίνιο προς την κυβέρνηση ότι δεν αντέχει άλλες επιπολαιότητες η χώρα σε εθνικά θέματα και ειδικά στις σχέσεις μας με την Αλβανία».
Η κ. Μπακογιάννη, επίσης αναφορικά με το «Σκοπιανό», προέβλεψε ότι δεν θα καταλήξει πουθενά η τωρινή προσπάθεια ενώ επεσήμανε ότι η διαφορά των δικών της προσπαθειών ως υπουργού Εξωτερικών ήταν πως τα πάντα τότε έγιναν δημόσια και ανοιχτά στον ελληνικό λαό, ενώ εξήγησε ακόμη ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της Κυριακής διότι κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν συνάδει με πρώην υπουργό Εξωτερικών. «Πάντως άλλη μια δήλωση να κάνει ο Ρουβίκωνας θα πάω κι εγώ», είπε τονίζοντας ακόμη πως το συλλαλητήριο προέκυψε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για έναν λαό που δεν εμπιστεύεται την συγκεκριμένη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τέτοιο εθνικό θέμα. Υποστήριξε, δε, πως ο λαός νιώθει οργισμένος και προδομένος από τον κ. Τσίπρα έχοντας και την προηγούμενη εμπειρία από το δημοψήφισμα όπου το «όχι» έγινε «ναι» σε λίγες ώρες και από την διαπραγμάτευση που φόρτωσε κι άλλο χρέος την χώρα, όπως είπε.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν την ανησυχεί η παρουσία και σχηματισμών που πάνε να δημιουργηθούν δεξιότερα της ΝΔ, απάντησε ότι, αναφορικά σε σχηματισμούς που φημολογούνται όπως εκείνος υπό τον στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο καθώς όλα τα ευρήματα δείχνουν κυριαρχία της ΝΔ στον χώρο και συσπείρωση γύρω από αυτή, ενώ, σε ό,τι αφορά τους αρχηγούς είναι η πρώτη φορά, όπως είπε, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρείται ικανότερος να κυβερνήσει από εν ενεργεία πρωθυπουργό, κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.
Σε ότι αφορά, τέλος, τα οικονομικά ζητήματα, η κ. Μπακογιάννη έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την μείωση της φορολογίας για να αυξηθούν τα έσοδα και την δημιουργία επενδυτικού κλίματος με παράλληλη περιστολή δαπανών από δεκάδες φορείς που δημιούργησε η παρούσα κυβέρνηση για να τοποθετήσει δικούς της γραμματείς και μετακλητούς, όπως είπε. «Χρειάζεται σταθερή φορολογία και ελάχιστη γραφειοκρατία για να δείξουμε ότι εννοούμε πως θέλουμε επενδύσεις στον τόπο», κατέληξε η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.
2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.