Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Το 77% λέει όχι σε σύνθετη ονομασία- Είναι όλοι αυτοί ακροδεξιοί, αγαπητοί κυβερνώντες και ΜΜΕ;- Γιατί σπρώχνετε το λαό στη Χρυσή Αυγή;



Τις τελευταίες ημέρες «προοδευτικά» και ορισμένα «φιλελεύθερα» ΜΜΕ έχουν ρίξει το βάρος τους στο να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι όσοι πάνε στα συλλαλητήρια είναι ακροδεξιοί και φασίστες. Παράλληλα με κάθε τρόπο ειρωνεύονται όλους εκείνους που απορρίπτουν μια σύνθετη ονομασία
που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Αλήθεια από πότε ο προοδευτισμός και ο φιλελευθερισμός απάδουν της υπεράσπισης της ακεραιότητας της πατρίδας; Δηλαδή ο Λεωνίδας Κύρκος που είχε πάει το 1992 στη "λαοσύναξη" της Θεσσαλονίκης δεν ήταν προοδευτικός; Ο Καραμανλής, η Ντόρα, ο Μεϊμαράκης που υπερασπίσθηκαν το όνομα "Μακεδονία" στο Βουκουρέστι δεν ήταν φιλελεύθεροι;
Μη τρελαθούμε...
Κι έρχεται η δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», για να μας αποκαλύψει πως σε ό,τι αφορά την ονοματολογία, πάνω από το 77% των ερωτηθέντων απορρίπτουν έναν συμβιβασμό που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».
Συγκεκριμένα, το 78% απορρίπτει το «Ανω Μακεδονία», το 77% το «Νόβα Ματσεντόνιγια» και το 82% το «Νέα Μακεδονία».
Επίσης το 61% απάντησε ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, αν τελικά βρεθεί μία κοινή λύση στις διαπραγματεύσεις. Στην ίδια ερώτηση, το 35% απάντησε ότι η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί μέσω της ψήφου του κοινοβουλίου.
Το 50% εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για συμβιβαστική λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, ενώ το 44% των ερωτηθέντων εξέφρασε την αντίθετη άποψη.
Και βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό:
Αυτό το 77% των Ελλήνων που απορρίπτουν μια σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» είναι ακροδεξιοί; Είναι φασίστες; Είναι ενεργούμενα της Χρυσής Αυγής;
Φυσικά και όχι. Μέσα σε αυτό το 77% που λέει όχι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι πρόσωπα από όλο το ιδεολογικό φάσμα. Πρόσωπα που ανήκουν στη ΝΔ, στο Κίνημα Αλλαγής, στους ΑΝΕΛ, στην Ένωση Κεντρώων, στη Χρυσή Αυγή, αλλά φυσικά και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες παρά την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται μέσω ορισμένων ΜΜΕ αντιδρούν.  Δεν θέλουν να παραδώσουν την ιστορία τους σε σφετεριστές. Ακόμη και σήμερα, σε καιρούς που οι πολίτες είναι οικονομικά εξαθλιωμένοι και πρώτο μέλημα όλων θα έπρεπε να είναι τα οικονομικά, οι πολίτες βρίσκουν κοινή συνισταμένη και συναινούν σε ένα μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα, όπως είναι το σκοπιανό.
Αν τα ΜΜΕ δεν μπορούν να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας τότε δύο τινά συμβαίνουν:
1.      Ή βρίσκονται μακριά από τα ενδιαφέροντα των πολιτών  και αυτό είναι άσχημο για την επιβίωσή τους.
2.      Ή βρίσκονται σε ομηρία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και μέσω φορολογικών εκκρεμοτήτων) και πειθαρχούν στην γραμμή Τσίπρα – Κοτζιά.
Πράγματι ισχύει ότι «μέσω συλλαλητηρίων δεν ασκείται διπλωματία». Αλλά όταν οι λαοί βλέπουν ότι η κυβέρνησή τους είναι έτοιμη να παραδώσει «τα άγια τοις κυσί», τότε οφείλουν να αντιδράσουν. Και τα συλλαλητήρια να γίνουν  «όπλο» διπλωματικό, στα χέρια της κυβέρνησης, όπως είχε συμβεί το 1992.
ΜΜΕ με τη στάση τους προσφέρουν τη χειρότερη δυνατή υπηρεσία. Και στην πατρίδα και στη δημοκρατία.
Στην πατρίδα γιατί επιχειρούν να γελοιοποιήσουν μια δημοκρατική διαδικασία όπως είναι μια λαϊκή συγκέντρωση, της οποία η φωνή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διπλωματικό «όπλο».
Στην δημοκρατία, ταυτίζουν με ακραίες, φασιστικές νοοτροπίες και κόμματα,  όσους τολμήσουν και πάνε στα συλλαλητήρια.
Η τακτική τους απέδωσε μέχρι στιγμής και στους ομιλητές περιλαμβάνονται μόνο πρόσωπα της σκληρής Δεξιάς. 
Συνεχίζοντας την ίδια τακτική, θα έχουν την ευθύνη αν η Χρυσή Αυγή βρεθεί μετά τις επόμενες εκλογές με διψήφιο ποσοστό.
Τότε, όμως θα είναι αργά για δάκρυά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.