Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Τα λάθη της ΝΔ στις εκλογές δικηγορικών και άλλων επαγγελματικών συλλόγων



Στις εκλογές των δικηγορικών συλλόγων και επαγγελματικών οργανώσεων, έγιναν πολλά λάθη από την πλευρά της ΝΔ.
Χωρίς την ενεργή στήριξη της ΝΔ πολλοί ήταν εκείνοι που κατήλθαν ως υποψήφιοι διασπώντας τα παραταξιακά ψηφοδέλτια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κομματικοί πολέμησαν παραταξιακές υποψηφιότητες με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει επίσημη στήριξη,
κρύβοντας με αυτόν τον τρόπο προσωπικές ή άλλες αντιπαραθέσεις που τελικά ζημίωσαν το κόμμα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας που η νίκη από τον παραταξιακό υποψήφιο χάθηκε για μια δεκάδα ψήφους, λόγω, κυρίως, του γεγονότος ότι δεν στηρίχθηκε (επιεικής έκφραση) από τον πολυπράγμονα πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ.
Ενδεικτικό πάντως του κλίματος είναι το δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Πελοπόννησος».
«ΟΤΑΝ ο Νίκος Παπάκος αναλάµβανε τη δεύτερη και τελευταία (σερί) θητεία του, οι περισσότεροι προεξοφλούσαν το όνοµα του διαδόχου του. Τάκης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος δεν το φώναζε, αλλά και δεν έκρυβε ότι στα πλάνα του ήταν η διεκδίκηση της προεδρίας στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας. Και όλα έδειχναν ότι απλώς αναµενόταν να κυλήσει η θητεία του απερχοµένου για να έρθει η σειρά του επερχοµένου. Ηδη ο Τ. Παπαδόπουλος είχε κλείσει µια σηµαντική διαδροµή στα διοικητικά του Συλλόγου, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος, είχε αποκτήσει κύρος. Τι έµενε;
Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ του Θανάση Ζούπα, βέβαια, δεν ήρθε από το πουθενά. Είχε και ο ίδιος τη διαδροµή του, είχε το κύρος του, είχε τις στηρίξεις του. Αλλά και πάλι για τους πολλούς το φαβορί παρέµενε ο Τ. Παπαδόπουλος. Αλλά στις περιπτώσεις αυτές ποτέ δεν πρέπει να δένεις συµπέρασµα. Υπάρχουν ρεύµατα, διαδροµές, ιδιαιτερότητες και «επαγγελµατικά µυστικά».
ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ λόγο φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε το επίµονο αντι-µπλογκ κόντρα στην υποψηφιότητα Παπαδόπουλου από µέλη του Συλλόγου που τηρούν τη σχετική παράδοση κόντρα σε πρόσωπα του φιλελεύθερου χώρου. Την ίδια στιγµή ο ίδιος ο χώρος είχε τις απώλειές του. Τα γνωστά «µαγικά» της παράταξης. Παράλληλα, λειτούργησαν και άλλα κριτήρια. Κάποιοι είπαν ότι δεν βοήθησε τον Τ. Παπαδόπουλο ακριβώς η πολυεπίπεδη δραστηριοποίησή του σε διάφορα κοινωνικά πεδία, τελευταία και στον Ερυθρό Σταυρό: Για έναν ιδιαίτερο λόγο, ορισµένοι, αντί να το επιβραβεύουν αυτό, ενοχλούνται. Ποιος ξέρει, ωστόσο; 12 ψήφοι διαφορά µπορεί και να ήταν υπόθεση λίγο περισσότερης επιµονής σε µερικές επαφές και κάποια τηλεφωνήµατα. Πολύ σεµνός για να το κάνει.
ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ δεν µπορεί να παραµεριστεί ως ελλάσων ο παράγων Θ. Ζούπας. Εκανε κι αυτός τον αγώνα του. Αθόρυβος τόσο ώστε να µην βγάζει µάτι αλλά και τόσο ώστε να λειτουργήσει. Και ο µεν νικητής παίρνει την προεδρία, ο δε ηττηθείς µένει µε την πικρία. Τα έχουν αυτά τα κοινά. Αυτό που δεν ξέρουµε, και είναι βέβαια πολύ νωρίς, είναι εάν θα ξαναδοκιµάσει. Εχει χρόνια µπροστά του, είτε για εκεί είτε για αλλού».
Το κάζο στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της χώρας, ίσως αποτελεί δίδαγμα για τη ΝΔ εν όψει των δημαρχιακών και περιφερειακών εκλογών, όπου αναμένεται να δούμε αυτές τις αντιπαραθέσεις και τις διχαστικές κινήσεις σε υπερθετικό βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.