Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

K. Μητσοτάκης από Πάτρα: "Δεν κάνω πίσω στο ζήτημα της αξιολόγησης - Φωτορεπορτάζ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
  Πηγή: thebest.gr
Τις θέσεις της ΝΔ για την νεολαία με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της παιδείας αλλά και της δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που θα σταματήσουν τη φυγή των νέων στο εξωτερικό και θα γυρίσουν στην πατρίδα αυτούς που έχουν φύγει, παρουσίασε ο Πρόεδρος της
ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του, με την οποία ολοκληρώθηκε το δεύτερο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα."Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Κάποιοι επιλέγουμε τον δρόμο του ρεαλισμού απέναντι στον λαϊκισμό είπε στην αρχή της ομιλίας του.
ΒΙΝΤΕΟ
O Kυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά δίνει μεγάλη σημασία στην παιδεία, καθώς αποτελεί τον καλύτερο μηχανισμό κοινωνικής κινητικότητας και πως δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση για την παιδεία και το πρόγραμμα του κόμματος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, όταν εκλεγεί κυβέρνηση.
Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από την προσχολική αγωγή επεκτείνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 4 έτη.
"Tο σχολείο μας πρέπει να ξαναγίνει μία φυσική κυψέλη παραγωγής γνώσης και δημιουργίας, διότι θέλουμε πιο αυτόνομα και πιο δημιουργικά σχολεία με μεγαλύτερες δυνατότητες ελευθερίας στους εκπαιδευτικούς, στους διευθυντές και στους γονείς".
Σε άλλο σημείο είπε: "Δέσμευσή μας είναι κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού".
Στο πρόγραμμα του κόμματος για την παιδεία περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε ελληνική Περιφέρεια για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. "Δεν είναι ταξική πολιτική αυτό. Το αντίθετο είναι. Είναι η δυνατότητα σε ένα φτωχό παιδί το οποίο έχει ιδιαίτερες δυνατότητες να πάει σε ένα σχολείο το οποίο θα του επιτρέψει να τις αναπτύξει και προφανώς η επιλογή σε αυτά τα σχολεία δεν θα γίνεται με κλήρωση, αλλά με ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης".
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει πίσω ούτε από το ζήτημα της αξιολόγησης, "η οποία δεν θα είναι τιμωρητική", όπως διευκρίνισε, υπογραμμίζοντας πως "κακώς κάποιοι προσπάθησαν να τη συνδέσουν με απολύσεις.Η αξιολόγηση είναι ένας μηχανισμός βελτίωσης και επιμόρφωσης για αυτούς που δεν αποδίδουν καλά και ένας μηχανισμός επιβράβευσης για τους αρίστους οι οποίοι σήμερα κρατάνε τη δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο όρθιο".
Για το ζήτημα των Πανεπιστημίων επεσήμανε πως η ΝΔ είναι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ , αλλά όχι εις βάρος του δημόσιου Πανεπιστημίου.
Πρόθεση της ΝΔ είναι επίσης η δημιουργία περισσότερων ξενόγλωσσων προγραμμάτων στα ελληνικά πανεπιστήμια,με στόχο την προσέλκυση ξένων φοιτητών, "ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα ισχυρό περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο,όπου τα ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια θα ανταγωνίζονται καινούργια ιδιωτικά πανεπιστήμια".
Για το Άσυλο διευκρίνισε ότι θα υπερασπιστεί την πραγματική έννοια του, που έχει να κάνει με την ελευθερία της έκφρασης και της γνώμης και όχι τη δράση μικρών ομάδων που προβαίνουν σε ανομίες, τις οποίες διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί.
"Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχτούμε να κάνουν κουμάντο μικρές μειοψηφίες επαγγελματιών ταραχοποιών, συχνά με πολιτικές πλάτες, που θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να προπηλακίζουν και να δημιουργούν μία εικόνα απαράδεκτη"
Eπίσης είπε πως η ΝΔ θα καταργήσει τους νόμους Γαβρόγλου Μπαλτά και Φίλη.

"Απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η κατάργηση των εκτρωματικών νόμων Φίλη, Μπαλτά, Γαβρόγλου. Και η αντικατάστασή τους από ένα σύγχρονο πλαίσιο που θα δίνει στα Πανεπιστήμια μεγαλύτερη αυτονομία, και ευελιξία να ρυθμίσουν τα του οίκου τους. Θα υπάρχει επίσης σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Και αυτό θα γίνει και με τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία τόσο λυσσαλέα πολεμάει η σημερινή Κυβέρνηση, ακριβώς γιατί είναι ένας μηχανισμός ο οποίος συνδέει τις ανάγκες αγοράς εργασίας με τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στη διάρκεια της τοποθέτησής του εκτίμησε ότι το κύμα φυγής των νέων στο εξωτερικό μπορεί ναν ανακοπεί με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από έκρηξη" επενδύσεων.
"Το ζήτημα του brain drain είναι μία τεράστια πρόκληση για τη χώρα. Χάνουμε επιστήμονες οι οποίοι μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάταξη της πατρίδας μας. Ο τρόπος να τους φέρουμε πίσω δεν είναι, όπως είπε ο κύριος Τσίπρας, να τους υποσχεθούμε μία δουλειά στο δημόσιο. Αλλά να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει".

Για τους φοιτητές επανέλαβε ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν στις εκλογές των πρυτανικών υπευθύνων. "Το είχα πει από το 2006, το επαναλαμβάνω και σήμερα. Πρέπει να έχουν, όμως, ρόλο και λόγο για τα ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης του Πανεπιστημίου μέσα από φοιτητικούς συλλόγους. Και αυτός είναι ο νέος ρόλος της δικής μας φοιτητικής παράταξης. Όχι απλά να διευκολύνει φοιτητές, να οργανώνει εκδρομές και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Αλλά να ζυμώνεται πολιτικά, να θέτει τα μεγάλα ερωτήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και να είναι ένας μηχανισμός υγιούς πολιτικού προβληματισμού μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο που εκ των πραγμάτων ευνοεί αυτού του είδους τις συζητήσεις. Αυτό είναι το όραμά μου για την Δ.Α.Π. του μέλλοντος".

Αναφερόμενος στα ζητήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης είπε πως "θα τα δούμε όλα από την αρχή. Ξεκινώντας από τη σύνδεσή της με την αγορά της εργασίας και με πολύ μεγαλύτερο λόγο των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και των κοινωνικών εταίρων στο πώς πρέπει να διαμορφώνονται τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης είτε μιλάμε για ΕΠΑΛ, είτε για Ι.Ε.Κ., είτε για τα κέντρα δια βίου κατάρτισης και εκπαίδευσης. Νοιαζόμαστε για τους νέους ανθρώπους, όχι μόνο τους άριστους φοιτητές, αλλά και τα παιδιά που δεν μπήκαν στο Πανεπιστήμιο. Μέσα στο πρόγραμμά μας μπορούν να βρουν τη δική τους θέση καθώς θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους νέους".

"Δεν αποκλείουμε κανέναν. Μιλάμε σε όλη τη νεολαία εντός κι εκτός Ελλάδας. Το πρόγραμμά μας θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους νέους", είπε σε άλλο σημείο του λόγου του και κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στα κοινά.
"Θεωρούν, συχνά, οι νέοι ότι τα ζητήματα της πολιτικής δεν τους αφορούν, ότι όλοι είναι το ίδιο, ότι δεν ενδιαφέρονται οι μεγαλύτερες γενιές για τη δική τους τύχη. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Και θέλω να κάνω μία έκκληση και μέσα από το σημερινό Προσυνέδριο όχι μόνο στους νέους οι οποίοι σήμερα είναι εδώ, αλλά και στους νέους οι οποίοι μπορεί να μας ακούνε μέσα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες, ότι πρέπει με κάθε τρόπο να μην εκχωρήσουν τη συμμετοχή στα κοινά σε κάποιους άλλους. Τις αποφάσεις τις παίρνουν αυτοί που συμμετέχουν, όχι αυτοί οι οποίοι απέχουν. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή μπορούμε να ανακτήσουμε τη χαμένη αξία που τρώει σαν σαράκι τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και αναφέρομαι στην εμπιστοσύνη".

Κλείνοντας εμφανίστηκε βέβαιος "ότι θα βγούμε από αυτή την κρίση ενωμένοι και όλοι μαζί, όταν εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο".
«Η Νέα Δημοκρατία δεν διχάζει την ελληνική κοινωνία, δεν χωρίζουμε τους Έλληνες πολίτες σε αριστερούς και δεξιούς, πιο προνομιούχους και λιγότερο προνομιούχους. Ενώνουμε την κοινωνία και απευθύνουμε ένα μήνυμα πρόσκλησης να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα που μας αξίζει, γιατί αξίζουμε τα καλύτερα, αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία, με τη στήριξη των πολιτών, θα διαμορφώσει τον οδικό άξονα για ένα μέλλον εμπιστοσύνης με αξιοπρέπεια και θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων», είπε χαρακτηριστικά.
Τις εργασίες άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Στο Προσυνέδριο της Πάτρας παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης, η Τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου Κ. Ζούλας ο Αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει Γιώργος Κοντογιάννης και πλήθος πολιτικών στελεχών από την Πάτρα την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή.
Oι θεματικές ενότητες του Προσυνεδρίου ήταν οι εξής:

Προσχολική Αγωγή. Σύγχρονα, ευρωπαϊκά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια
Κέλλας ΧρήστοςΒουλευτής, Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας
Νικολαΐδης ΗλίαςSenior Editor Διανέοσις. Συντόνισε την έρευνα «Γιατί η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην προσχολική αγωγή»
Διονάτος ΧαράλαμποςΔιευθυντής Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας
Καπαχτσή ΒενετίαΔιευθύντρια 1ου Γυμνασίου Πυλαίας-Χορτιάτη, Διδάκτωρ στη Διοίκηση και Οργάνωση της Εκπαίδευσης
Μουζάκης ΔημήτριοςΔιευθυντής Ιδιωτικού Λυκείου, Διδάκτωρ Ιστορίας
Συντονίστρια: Ζαχαράκη Σοφία


Επαγγελματική εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση: Όλα από την αρχή
Ανδριανός ΓιάννηςΒουλευτής, Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας
Κουτούζης ΜανώληςΑναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
Παΐζης ΝίκοςΕπιστημονικός σύμβουλος του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ
Καφετζοπούλου ΌλγαΧημικός Μηχανικός, Ειδική στην οργάνωση της επαγγελματικής κατάρτισης
Συντονιστής: Βούτσινος Γεώργιος



Τα Πανεπιστήμια πόλοι έρευνας, καινοτομίας και αριστείας: Η Ελλάδα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης
Κεραμέως ΝίκηΒουλευτής, Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας
Δοξιάδης ΑπόστολοςΣυγγραφέας
Ιωάννου ΓιώργοςΚαθηγητής Διοίκησης Παραγωγής και Επιχειρησιακών Διαδικασιών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Tασιούλα ΝατάσαΠολιτικός Μηχανικός - Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια
Γραβάνης ΑχιλλέαςΚαθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
Συντονιστής: Πανούτσος Αντώνης
1Αναστρέφοντας τη «Φυγή»: Πολιτικές για να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για τους νέους
Αντωνίου ΜαρίαΒουλευτής, Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας
Κατσαμάνγκου ΕλευθερίαΙατρός, Παθολογοανατόμοας, που αποφάσισε να επιστρέψει με την οικογένειά της στην Ελλάδα από το εξωτερικό
Μπαλάσκα ΧριστίναΑσκούμενη Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ
Σίνης ΦωκίωνΣυνιδρυτής πρωτοβουλίας Brain Gain, Διευθυντής σε διεθνή φαρμακευτική εταιρεία
Συντονιστής: Μαρινάκης Παύλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.