Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

F-16: Ανασκευάζει μετά το "άδειασμα" από τη ΝΔ ο Γ. Κύρτσος



Μετά το «άδειασμα» της ΝΔ και επισήμως για την στάση του Γ. Κύρτσου στα εξοπλιστικά, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι τον καλύπτουν πλήρως οι θέσεις του κόμματος.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος τονίζει πως "οι θέσεις της ΝΔ για τα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα σχετικά λάθη και
παραλείψεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου με εκφράζουν πλήρως και με καλύπτουν 100%".
Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση πάντως του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, να καταθέσει ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο συνδέοντας την αναβάθμιση των F16 με την άσχημη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες ήταν σαφής και συγκεκριμένη για την αναβάθμιση των αεροσκαφών. Οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση απηχεί αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζει το κόμμα», τόνιζαν αρμόδιες κομματικές πηγές.
 
Η Ερώτηση Κύρτσου
 
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά «με τη νέα αύξηση του ελληνικού χρέους μέσω αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ» κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος.
Όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον πληροφορηθήκαμε, με βάση τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δαπανήσει 2,4 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, δημιουργώντας, όπως τόνισε ο κ. Τραμπ, θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».
Ο κ. Κύρτσος ερωτά την Κομισιόν «πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του».
Διερωτάται επίσης «πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.