Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η ΝΔ καταδικάζει την ομοφοβικού τύπου επίθεση στο Ρέθυμνο

Με αφορμή την δολοφονική επίθεση, ομοφοβικού τύπου, που δέχθηκε νεαρός στο Ρέθυμνο, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση σε βάρος του
τριαντάχρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του.

Τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη»

Τι ακριβώς συνέβη

Τρία άτομα με ακάλυπτα πρόσωπα επιτέθηκαν στον νεαρό και σε ένα φίλο του την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι και κατάφεραν να του προκαλέσουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ο 30χρονος έχει χτυπηθεί με μένος στο κεφάλι και το πρόσωπο, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου του έκανε τουλάχιστον 8 ράμματα στο βλέφαρο και τα ζυγωματικά, έχει δύο μεγάλα αιματώματα και στα δύο μάτια και το ένα μάτι κλειστό από τις μελανιές.
Αν δεν έβγαιναν στα παράθυρα κάτοικοι της περιοχής να δουν τι συμβαίνει και να τραπούν οι δράστες σε φυγή, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα από έναν σοβαρό τραυματισμό.
Για την απρόκλητη αυτή επίθεση διενεργείται προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές, το θύμα όπως και ο φίλος του έχουν δώσει κατάθεση και περιγραφή των άγνωστων σε αυτούς δραστών από την πρώτη στιγμή, ενώ έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων και το θύμα έχει κληθεί για τη διαδικασία αναγνώρισης των δραστών.
Ο νεαρός που δέχθηκε την επίθεση, μένει κατ’ επιλογήν τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εργάζεται στον τομέα του τουρισμού.
Ο ίδιος δηλώνει πως δεν μπορεί να γνωρίζει το λόγο για τον οποίο έγινε στόχος από άτομα τα οποία δεν γνωρίζει, και αν αυτό σχετίζεται με τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ξέρει πάντως, όπως λέει, ότι παλαιότερα ήταν συχνά τα περιστατικά που «αν συνδεόταν η εμφάνισή σου με ιδεολογικές πεποιθήσεις ή σεξουαλικό προσανατολισμό, μπορούσαν να σου επιτεθούν ρεθυμνιώτες. Νόμιζα όμως πως αυτό έχει αλλάξει», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.