Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Εγκληματικότητα: Ο Τσίπρας ξυπνά, οι πολίτες και τα κόμματα θα ξυπνήσουν; Η ασφάλεια των πολιτών είναι ζήτημα δημοκρατίας




Νέα μαρτυρία: Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους

Το να δολοφονείται μέσα στο γραφείο του ένας καταξιωμένος  επαγγελματίας δικηγόρος, την ώρα που εργάζεται, παραπέμπει κατ’ ευθείαν σε χώρες όπως η Κολομβία.
Συνέβη όμως στο κέντρο της Αθήνας…
Και συνέβη με τέτοιον τρόπο που τρόμαξε ακόμα και τον Τσίπρα, ο
οποίος έδωσε εντολή στον υπουργό Προστασίας (υποτίθεται) του Πολίτη, κ. Τόσκα να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διαλευκανθεί άμεσα το έγκλημα.
Ο κ. Τσίπρας κατάλαβε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς στο όνομα της προστασίας των «παιδιών» του Ρουβίκωνα και των λοιπών «συλλογικοτήτων» το κοινό, ποινικό έγκλημα έχει θεριέψει.
Κατάλαβε, επίσης, ότι από όλη αυτήν την κατάσταση πλήττεται πολιτικά άμεσα.
Εκείνο που δεν κατάλαβε, ίσως, είναι ότι η υπόθεση «ασφάλεια του πολίτη» έχει άμεση σχέση με την λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας.
Φοβούμαστε όμως ότι όταν το καταλάβει θα είναι αργά. Και για τον ίδιο, κάτι το οποίο δεν μας νοιάζει, αλλά και για τη δημοκρατία, το οποίο όμως ενδιαφέρει άμεσα κάθε πολίτη.
Το μόνο που μένει είναι να «ξυπνήσουν», επιτέλους οι Έλληνες πολίτες και να προασπιστούν τη δημοκρατία μας. Φυσικά το ίδιο πρέπει να πράξουν και τα κόμματα.  Όσα εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ανήκουν στο ευρωπαϊκό δημοκρατικό τόξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.