Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Δήμας: «Ομολογία αποτυχίας στο ΕΣΠΑ»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, σχετικά με την άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αρνείται να
απαντήσει, εδώ και επτά μήνες, στις διαδοχικές ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία εκτέλεσης του ΕΣΠΑ, ομολογώντας έτσι την αποτυχία του και παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής».

Η πλήρης δήλωση

«Η αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ είναι πια κάτι περισσότερο από προφανής. Αυτό, όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί εις βάρος του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με τρόπο που να συνιστά ευθεία υπονόμευση του ρόλου της Βουλής των Ελλήνων.

Ενδεικτικά, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εδώ και επτά μήνες, αρνείται - κατά παράβαση των όσων προβλέπονται - να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής "οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών".

 Συγκεκριμένα, σε διάστημα επτά μηνών, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις έξι ερωτήσεις που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, καθώς η τελευταία φορά που ανταποκρίθηκε ήταν στις 8 Φεβρουαρίου 2017.

Έκτοτε, η απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας είναι πρωτοφανής και σχετίζεται ευθέως με το γεγονός πως όλα τα χρονοδιαγράμματα έναρξης των δράσεων έχουν πέσει έξω, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τους στόχους που είχαν τεθεί από την παρούσα Κυβέρνηση.

Σήμερα, που χιλιάδες δικαιούχοι βλέπουν τις ιδέες τους να είναι κλειδωμένες σε συρτάρια, είναι ανάγκη να καταλάβουν στην Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αν δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, ας αποχωρήσουν, για να μην προκαλέσουν άλλα τραύματα στην κοινοβουλευτική διαδικασία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.