Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη απέναντι στη «νέα γενιά ψεμάτων» του Αλ. Τσίπρα

Πηγή: newpost.gr

Ένταση της προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, με κάθε τρόπο, βλέπουν στη ΝΔ.

Η προχθεσινή κυβερνητική εκδήλωση για τη Δημόσια Διοίκηση, όπου ο πρωθυπουργός, όπως καταγγέλλουν από την οδό Πειραιώς, αντέγραψε και παρουσίασε ως εξαγγελίες του, τις μεταρρυθμίσεις που είχε προωθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη, δείχνουν ότι είναι αδίστακτος.
 
Όπως σημείωνε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του
γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, «ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή παριστάνει ότι υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις, που τόσα χρόνια κατήγγειλε και συκοφαντούσε, για να κρατήσει την καρέκλα του». «Δεν τις πιστεύει, δεν τις γνωρίζει, δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις» τόνιζε το ίδιο στέλεχος της οδού Πειραιώς.Τα ίδια σχόλια έκαναν από τη ΝΔ και για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Impact hub Athens, μία δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Μάλιστα με αφορμή το «δεν πιστεύω να μας κοροϊδεύει» για την επένδυση της «Παπαστράτος» και το χθεσινό «Αν μάθεις καλά ελληνικά θα σε κάνω... υπουργό Οικονομικών» στο Impact hub, δήλωναν έκπληκτοι από την άνεση και το θράσος του πρωθυπουργού, «να κάνει πλάκα με τα ζητήματα της ανάπτυξης, που τόσο πολέμησε και πολεμά καθημερινά». Έπειτα από το τελευταίο πρωθυπουργικό στίγμα και ενόψει της ΔΕΘ, στη ΝΔ, περιμένουν να ακούσουν στη Θεσσαλονίκη τη «νέα γενιά» ψεμάτων, όπως λένε.
«Δυστυχώς, πρώτα και μεγάλα θύματα, αυτής της «νέας γενιάς» ψεμάτων, είναι οι νέοι άνθρωποι» τόνιζαν από την οδό Πειραιώς, σημειώνοντας πως στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει «κονέ - ΣΥΡΙΖΑ» «μένει στην απέξω» και, στην καλύτερη περίπτωση, δουλεύει με μερική απασχόληση χωρίς προοπτική. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μια σειρά προτάσεων που θα έχουν μια ξεκάθαρη κεντρική λογική, τελείως διαφορετική από του κ. Τσίπρα: «αφορούν μια Ελλάδα όπου κανένας Έλληνας δεν θα μένει πίσω και οι καλύτεροι δεν θα επιλέγονται με κλήρωση», έλεγαν από το επιτελείο του.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ χθες συναντήθηκε με τον πρέσβη της Κίνας με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Εκτός από τα ζητήματα της ανάπτυξης και της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης δίνει βάρος και στα προβλήματα της καθημερινότητας και για αυτό σήμερα το πρωί θα βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης για τη σύσκεψη σχετικά με την οδική ασφάλεια στο νησί.
Όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, είναι μια πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου του κόμματος. Θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 και κατά τη διάρκειά της θα συζητηθούν ζητήματα όπως η οδική συμπεριφορά στην Κρήτη, καθώς και η ανάπλαση των υποδομών στον ΒΟΑΚ. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και πρόληψης, αθλητικών συλλόγων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.