Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Υποψήφιος για τη ΔΗΣΥ ο Αλέξης Τσίπρας

kontaraki-teliko-arthrografos-1000-130x140 Υποψήφιος για τη ΔΗΣΥ ο Αλέξης ΤσίπραςΠηγή: Ελεύθερος Τύπος-Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*
Τελικά η κ. Γεννηματά τα κατάφερε. Οχι μόνο πέτυχε να ενώσει τα πολιτικά κομμάτια πέριξ του ΠΑΣΟΚ κάτω από τη μαρκίζα της κεντροαριστεράς και να προσελκύσει πλείστους μνηστήρες ανεβάζοντας την υπεραξία του νέου σχήματος, αλλά κατάφερε να πείσει ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει υποψηφιότητα!

Λίγο ακόμα και θα δούμε τον πράσινο ήλιο να ανατέλλει στην
Κουμουνδούρου και τον πρωθυπουργό να βάζει ζιβάγκο για να υποδεχθεί τον κρύο Θερμιδώρ της επανάστασης… Το άρθρο του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα (Documento) για την 43η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου αποτελεί την πιο έμπρακτη επιβεβαίωση της αγωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει την πολιτική καθίζηση της κυβέρνησης, την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας και την ισχυροποίηση της ΔΗΣΥ ακόμα και στην τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές.
Το είπε ξεκάθαρα άλλωστε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης λέγοντας σε συνέντευξή του στον Σκάι πως «είναι θεμιτό ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στην πλειοψηφία του λαού. Στόχος του είναι να προσελκύσει όλον τον κόσμο που συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί με την πολιτική του Τσίπρα». Το σίγουρο είναι ότι όλος ο κόσμος που συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα κατάλαβε πως πλέον θα πρέπει να συμφωνεί ή περίπου να συμφωνεί με αυτά που έλεγε και έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τι και αν πέρασαν κοντά σαράντα χρόνια από τότε; Το πιο φρέσκο, το πιο νέο, το πιο καινούργιο που έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται κατευθείαν από τη δεκαετία του ’80.
Είναι προφανές πως η επιχειρούμενη σύνδεση του ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να εμβολίσει τη δημιουργία του νέου φορέα. Ωστόσο το μόνο που καταφέρνει είναι να αναδείξει το πολιτικό και ιδεολογικό αδιέξοδο της σημερινής κυβέρνησης, η οποία μετά από την υπογραφή δύο Μνημονίων δεν έχει τίποτα να προτείνει για την Ελλάδα του 2020. Οσο για την υπόγεια σύγκριση του Ανδρέα Παπανδρέου που «δέχθηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής ως “λαοπλάνος”, “ψεύτης” και “επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες”» με τον Αλέξη Τσίπρα, ένα μόνο: Καλό είναι να μην μπερδεύουμε τη σκιά μας με το μπόι μας. Και στο κάτω κάτω, η προθεσμία των υποψηφιοτήτων για την προεδρία στη ΔΗΣΥ τρέχει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Προλαβαίνει.
*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.