Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΝΔ θα κάνει μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας- Η κυβέρνηση εμφανίζεται ως Ιανός


Η Ελλάδα, η οικονομία και η κοινωνία, έχει ανάγκη νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάταξη της κοινωνίας. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αναγέννηση της χαμένης ελπίδας.

Τέσσερις είναι οι βασικές προϋποθέσεις – όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – για το σκοπό αυτό:

Η Κυβέρνηση, άλλη μια φορά, εμφανίζεται με κεφάλι Ιανού. Αφενός μιλά για επενδύσεις και αφετέρου υπονομεύει εκείνες δρομολογούνται: Σκουριές, Ελληνικό, Κέρκυρα. Δεν τις πιστεύει και δεν τις θέλει. Τις μπλοκάρει. Και αυτό συνιστά νάρκη στο δρόμο για την έξοδο από την κρίση.
  1. Πολιτική σταθερότητα με μια Κυβέρνηση ικανή και αποφασισμένη να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
  2. Μείωση της φορολογίας.
  3. Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.
  4. Βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις  - για τις οποίες δεσμεύτηκε, στην συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς ο κ. Μητσοτάκης – είναι:
  1. Η μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Για να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα και να μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές γειτονικές μας χώρες. 
  2. Η συνολική φορολογική μεταρρύθμιση, που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.
  3. Η βαθιά μετάλλαξη του Κράτους ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων. 
  4. Η ριζική μεταρρύθμιση των μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών. 
  5. Η βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος με την εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας. 
  6. Η αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. 
  7. Η επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. 
  8. Η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.