Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τα δύο "όχι" του Μακρόν στον Τσίπρα- Πώς εμπλέκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Μακρόν να πάνε μαζί στη ΔΕΘ και εκείνος αρνήθηκε




Δύο τρανταχτά «όχι» από τον Μακρόν έχει εισπράξει ήδη ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του
Το ένα είναι ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, δεν πειθάρχησε στο πρωτόκολλο και στην επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να μη συναντηθεί με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και η όποια επαφή με τον κ. Μητσοτάκη να
περιορισθεί στο δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Μακρόν παρακάμπτοντας το πρωτόκολλο ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, στο πρόσωπο του οποίου, προφανώς, βλέπει τον επόμενο συνομιλητή του, μιας και στην Ευρώπη θεωρούν – και αντιμετωπίζουν- τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό εν αναμονή!
Το δεύτερο «όχι» του Μακρόν, αφορά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να τον χρησιμοποιήσει ως όργανο στα μικροκομματικά παιχνίδια που σχεδιάζει η κυβέρνηση και τον καταστήσει «κομπάρσο» στη ΔΕΘ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ επί του θέματος, καταγράφουν τα parapolitika.gr .
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Τους χάλασε ο Εµανουέλ Μακρόν τη… φιέστα που ετοίµαζαν στη Θεσσαλονίκη από το Μαξίµου ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού στη ∆ΕΘ. Οπως µαθαίνουµε, στις αρχές Αυγούστου έγινε µία βολιδοσκόπηση από την ελληνική πλευρά στο Παρίσι για την πιθανότητα ο Γάλλος πρόεδρος να συνδύαζε την επίσηµη επίσκεψή του στη χώρα µας µε µια παρουσία-αστραπή στη συµπρωτεύουσα στο πλευρό του πρωθυπουργού.
Το σκηνικό που επιθυµούσαν να φτιάξουν ήταν µια κοινή εµφάνιση των δύο ανδρών µε αφορµή το γεγονός ότι υπάρχει γαλλική συµµετοχή στην εταιρεία η οποία κέρδισε τον διαγωνισµό για τον Οργανισµό Λιµένος Θεσσαλονίκης. Στην ίδια εταιρεία συµµετέχει και εταιρεία συµφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και η ταυτόχρονη παρουσία του Γάλλου προέδρου µε τον Ελληνα πρωθυπουργό στην πόλη εκτιµούσαν ότι θα ενίσχυε και το προφίλ  του κ. Τσίπρα αλλά θα ήταν και ένα «δώρο» στον οµογενή επιχειρηµατία, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, τελικά η γαλλική πλευρά δεν έδειξε ενδιαφέρον για ένα τέτοιο ενδεχόµενο µε αποτέλεσµα τα µεγαλεπήβολα σχέδια του Μαξίµου να βουλιάξουν στα νερά του… Θερµαϊκού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.