Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΝΔ είναι κόμμα και όχι κολλέγιο- Περίεργες θέσεις της κ. Κεραμέως για τα δωρεάν μεταπτυχιακά σε παιδιά καθηγητών- Να ανασκευάσει



Η τομεάρχης της ΝΔ για την Παιδεία κ. Νίκη Κεραμέως, πριν από λίγο στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη στον 984, σχολίασε την πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για εισαγωγή χωρίς εξετάσεις και χωρίς δίδακτρα των γόνων των Καθηγητών σε μεταπτυχιακά, ως εξής:

"Νομίζουμε ότι πρέπει να υπάρχουν κριτήρια ακαδημαϊκά και εισοδηματικά για όλους τους φοιτητές σε σχέση με τα μεταπτυχιακά".
Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ.      
Έλα όμως που ο δημοσιογράφος επέμεινε και την κάλεσε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη απόφαση…
Η απάντηση της κυρίας Κεραμέως, απέδειξε ότι δεν αρκεί να έχεις καλές σπουδές για να ασκήσεις πολιτική. Χρειάζεται και πολιτικό μυαλό που δεν βρίσκεται –κατ’ ανάγκη- στα πολλά μεταπτυχιακά.
Συγκεκριμένα απάντησε:
"Δε μπορούμε από τη μια να λέμε ότι τα πανεπιστήμια έχουν αυτοδιοίκητο και την άλλη να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις. Αν έχει πιστώσεις το πανεπιστήμιο για κάτι τέτοιο, ας κάνει ό,τι νομίζει".
Ποιος είπε όμως στην Τομεάρχη της ΝΔ ότι μια τέτοια θέση μπορεί να εκφράζει ένα κόμμα που έχει παλέψει για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση;
Και μάλιστα ποιος είπε ότι μπορεί να εκφράζει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δηλαδή θέλουμε να καταργήσουμε την οικογενειοκρατία στην πολιτική αλλά θα την ενισχύσουμε στην εκπαίδευση;
Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό… Εκφράζουν τέτοιες θέσεις τη ΝΔ; Έλεος…

1 σχόλιο:

  1. Η κυρία Κεραμέως έχει αποσαφηνίσει τη θέση της:
    https://www.facebook.com/1572650866310052/posts/1941004232808045
    "Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία και τις τοποθετήσεις μου, γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να στηρίζω λογικές όπως αυτή της απόφασης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για δωρεάν μεταπτυχιακά σε δύο παιδιά καθηγητών του. Το εξέφρασα σε δυο χθεσινές μου συνεντεύξεις, αλλά το διευκρινίζω και εδώ, καθότι διαπιστώνω ότι τα λεγόμενά μου απομονώνονται και ερμηνεύονται αποσπασματικά: η δωρεάν φοίτηση με κριτήριο τυχόν οικογενειακούς δεσμούς με βρίσκει σθεναρά αντίθετη. Όπως άλλωστε δήλωσα (αν και το απόσπασμα αυτό δεν φαίνεται να αναπαράχθηκε αντιστοίχως), θεωρώ ότι υποτροφίες για μεταπτυχιακά πρέπει να προσφέρονται με βάση δύο προϋποθέσεις: α) εισοδηματικά κριτήρια, δηλ. οικονομική αδυναμία για πληρωμή διδάκτρων, και β) ακαδημαϊκά κριτήρια, δηλ. αξιοσύνη του φοιτητή. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς "παράθυρα". Αν στην αποστροφή του λόγου μου δημιούργησα διαφορετικές εντυπώσεις, δεν ήταν προφανώς η πρόθεσή μου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.