Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό είναι το πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων της Νέας Δημοκρατίας!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 82η Δ.Ε.Θ. υπογράμμισε ότι προτεραιότητές μας είναι:   
Να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.
  • Να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη
  • Να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία του Κράτους
  • Να σταθούμε κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Ο  τρόπος να το πετύχουμε είναι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων.
  1. Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων:
Πρώτη προτεραιότητα το νομοσχέδιο για τη νέα οργάνωση της Κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης, ώστε να επιτύχουμε συντονισμό, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, λογοδοσία. Διαρκής αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού, επιβράβευση της παραγωγικότητας και της προσπάθειας των υπαλλήλων. Παράλληλα θα εισαχθεί ένα καινοτόμο σύστημα για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών, των λειτουργιών και του προσωπικού. Ειδικότερα:

Η Δημόσια Διοίκηση σύμμαχος στην αναπτυξιακή προσπάθεια:
 
  • Δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών. Το σύστημα αυτό θα παρακολουθεί την εξέλιξη των δαπανών, θα πραγματοποιεί ανάλυση τους ανά κέντρο κόστους και θα αξιολογεί τις επιμέρους δαπάνες με βάση ένα σύστημα κρίσιμων δεικτών απόδοσης.
  • Εκχώρηση λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα. Έτσι, το Κράτος γίνεται πιο παραγωγικό και λειτουργικό. Και αξιοποιεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με διαφάνεια και λογοδοσία, κάθε ευρώ που εισρέει. Ταυτόχρονα εστιάζει στον εποπτικό του ρόλο, ελέγχοντας τις εκχωρημένες λειτουργίες και διασφαλίζοντας πιο αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον. Αλλά και δημιουργεί ευκαιρίες για τον ιδιωτικό τομέα, δίνοντας ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την απασχόληση
  • Ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου (portal), όπου θα είναι διαθέσιμη όλη η πληροφορία για τον Έλληνα πολίτη. Δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με ελαχιστοποίηση της ανάγκης προσωπικής επαφής του πολίτη με το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης.
  • Θέσπιση ενός σύγχρονου και ευέλικτου αδειοδοτικού πλαισίου για το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων στα πρότυπα του ν. 4262/2014. Στόχος είναι η διαδικασία αδειοδότησης, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας, να απλοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό και - ειδικά στις απλούστερες περιπτώσεις - ακόμη και να καταργηθεί. μειώνοντας έτσι δραστικά την αναμονή και το γραφειοκρατικό κόστος για τους πολίτες, που θέλουν να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους.

Εξορθολογισμός Διοικητικών Λειτουργειών: Μείωση διοικητικών βαρών και απλούστευση διαδικασιών
 
  • Μείωση των διοικητικών βαρών που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και ενισχύουν τα φαινόμενα διαφθοράς.
  • Αναβάθμιση των Κ.Ε.Π. με την παροχή υπηρεσιών on line με στόχο την ακόμα καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.
  • Εφαρμογή σχεδίου για τη μείωση της πολυνομίας και της κακονομίας.
  • Χαρτογράφηση και αξιολόγηση των νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων προς κατάργηση ή απλούστευση.
  • Δημιουργία ενός απλού και σαφούς ρυθμιστικού περιβάλλοντος, προαγωγή της πολιτικής για την καλή νομοθέτηση και ενίσχυση του Κράτους δικαίου.
  • Απλούστευση διαδικασιών με χρήση Τεχνολογιών, της Πληροφορίας και  της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.).
  • Ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων – Ψηφιοποίηση διεργασιών.
  • Ενιαία διαχείριση πόρων δημόσιας διοίκησης.
  • Ενιαία διαχείριση σχέσεων κράτους πολιτών και επιχειρήσεων.
  • Δημιουργία ενιαίου σημείου πρόσβασης στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.
  • Διασύνδεση βασικών μητρώων δημόσιας διοίκησης.

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για την επιτάχυνση των επενδύσεων
 
  • Σύσταση ειδικών τμημάτων των δικαστηρίων, όπου θα εκδικάζονται ειδικές και νομικά - τεχνικά δύσκολες υποθέσεις από δικαστές με αντίστοιχη εξειδίκευση. Αυτό μπορεί να επιταχύνει την εκδίκαση, να βελτιώσει την ποιότητα των αποφάσεων και να δημιουργήσει εικόνα αποτελεσματικότητας της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα για ζητήματα που άπτονται της οικονομίας και των επενδύσεων.
  • Περαιτέρω αξιοποίηση της πληροφορικής για τη γρηγορότερη απονομή της δικαιοσύνης, με την άμεση υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης. Δυνατή είναι επίσης η επέκταση της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, η έκδοση e-πιστοποιητικών, και η ψηφιακή καταγραφή και αποθήκευση των πρακτικών, υιοθετώντας τις καλές πρακτικές από το αντίστοιχο Σύστημα των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Ανάσχεση της φυγής στο εξωτερικό (ιδιαίτερα των νεότερων και πιο δυναμικών ηλικιών)
 
  • Παροχή κινήτρων σε Έλληνες που έχουν ξένη υπηκοότητα ή Έλληνες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος για περισσότερα από πέντε χρόνια και αλλοδαπούς, προκειμένου να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με καθεστώς «μη μόνιμου κατοίκου (non-domiciled)» για μία περίοδο 5 ετών.
  • Ενίσχυση του προσωπικού των Α.Ε.Ι. με θέσεις «Διακεκριμένων Καθηγητών». Κάθε χρόνο η Κυβέρνηση θα ανακοινώνει ένα συγκεκριμένο αριθμό θέσεων διακεκριμένων καθηγητών σε όλες τις βαθμίδες. Η επιλογή θα γίνεται με αξιοκρατική διαδικασία και όσοι επιλεγούν, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη των ιδρυμάτων υποδοχής, υπογράφουν πενταετή συμβόλαια με ελκυστικούς όρους, για την ανάληψη ερευνητικού ή/και διδακτικού έργου εδώ.
     
Δημόσια τάξη και ασφάλεια των πολιτών

Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον ποινικό κώδικα, τη νομοθεσία και τη βελτίωση της αστυνόμευσης. Με χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή, και επικέντρωση των αστυνομικών δυνάμεων εκεί όπου όντως υπάρχει πρόβλημα. Άβατα, όπως των Εξαρχείων και του Μενιδίου, δεν θα υπάρχουν. Με καθιέρωση της ένστολης αστυνόμευσης, πεζής και εποχούμενης, σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Με ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Με καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιέρωση μηχανισμών ελέγχου και λογοδοσίας και καταπολέμηση κάθε περιστατικού κατάχρησης εξουσίας και διαφθοράς.
 
  1. Διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους και εισφορές για τους πολλούς και λιγότερες αχρείαστες δαπάνες για το κράτος

Η δεύτερη άμεση προτεραιότητα είναι η  φορολογική μεταρρύθμιση:
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και της φορολογίας μερισμάτων από το 15% στο 5%.
  • Αύξηση του ορίου υπαγωγής στον Φ.Π.Α. από τις €10,000 στις €25,000.
Πέρα από τις οριζόντιες μειώσεις φόρων: Κατάργηση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα, θέσπιση πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με βάση τη διεθνή πρακτική, αλλά και σταδιακή αποκλιμάκωση του Φ.Π.Α. στη διαμονή και την εστίαση, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.
Στοχευμένη αποκλιμάκωση φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα (με εισαγωγικό συντελεστή 9%, αντί για 22%) και εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) με ισχυρό πολλαπλασιαστικό όφελος για την οικονομία, αλλά και τον περιορισμό λειτουργικών δαπανών με περιορισμένη επίπτωση στην ανάπτυξη. Επιπλέον, καθιέρωση δύο συντελεστών Φ.Π.Α. 11% και 22%.
Η υιοθέτηση αυτού του διαφορετικού μείγματος δεν είναι μόνο εφικτή στο πλαίσιο του Προγράμματος Προσαρμογής, αλλά και επιβεβλημένη, προκειμένου η χώρα να ξεφύγει από την οικονομική στασιμότητα και να περάσει σε τροχιά ανάκαμψης.
 
  1. Στοχευμένες δράσεις για εργαζόμενους & ανέργους, που είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης
     
Πέραν της μείωσης ων ασφαλιστικών εισφορών, ουσιαστική ελάφρυνση των επιβαρύνσεων, μέσα από τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων που θα αναγνωρίζουν την πρόσθετη συμβολή επιχειρήσεων στην απασχόληση:
 
  • επιπλέον μείωση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο φορολογικό συντελεστή νομικών προσώπων για επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων που αυξάνουν την απασχόληση κατά τουλάχιστον 10% (στη διάρκεια μίας χρήσης).
  • αύξηση των αποσβέσεων σε ποσοστό μέχρι 200% για τις νέες επενδύσεις παγίων
  • θεσμοθέτηση της οριζόντιας μεταφοράς φορολογικών ζημιών, δηλαδή τον συμψηφισμό της ζημιάς με μελλοντικά κέρδη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (10 έτη, από 5 σήμερα).
  1. Παιδεία - Δημιουργία πραγματικών ευκαιριών για τους νέους
Προέχει να δώσουμε σε όλα  τα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους, την δυνατότητα πρόσβασης σε παιδικούς σταθμούς  είτε δημόσιους, είτε ιδιωτικούς.

Μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση, τη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού. Με αξιολόγηση παντού.

Έμφαση στην  τεχνική εκπαίδευση που δεν θα είναι επιλογή ανάγκης, αλλά θα εξασφαλίζει πραγματικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

 Αναβάθμιση των δημόσιων Πανεπιστήμιων και Τ.Ε.Ι. της χώρας για να δημιουργηθούν ευκαιρίες για την αξιοποίηση των νέων επιστημόνων και προϋποθέσεις επιστροφής  όσων έφυγαν λόγω της κρίσης.

Μέσα σε μια δεκαετία, φιλοδοξούμε, να δημιουργήσουμε τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και από πρωταθλητές στην εξαγωγή φοιτητών να γίνουμε ένα διεθνές ανταγωνιστικό κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Συνολικός ανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, με θαρραλέες τομές, συνδέεται άρρηκτα με την οικοδόμηση του νέου παραγωγικού μοντέλου:
 
  • Μεταρρύθμιση του σχολείου, από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο ρόλος του οποίου δεν είναι μόνο να παρέχει στους νέους τις δεξιότητες και τα εφόδια για τα επόμενα βήματα τους, αλλά και να τους εξοπλίζει με κριτική σκέψη και ικανότητα προσαρμογής στις σύγχρονες κοινωνίες της γνώσης.
  • Αναβάθμιση επαγγελματικής εκπαίδευσης και αλλαγή των κοινωνικών στερεοτύπων γύρω από αυτή.
  • Επικέντρωση και βελτίωση της ποιότητας Ειδικής Αγωγής
  • Η Ανώτατη Εκπαίδευση ως βασικότερος μηχανισμός οικονομικής δραστηριότητας υψηλής προστιθέμενης αξίας, αλλά και κοινωνικής κινητικότητας και δημιουργίας ευκαιριών.
Επιχειρηματικότητα των νέων
  • Διευκόλυνση χρηματοδότησης των νεοφυών επιχειρήσεων
  • Εξορθολογισμός του πλαισίου λειτουργίας των δομών στήριξης. Εκτιμάται πως θα έχει πολλαπλά οφέλη, υποστηρίζοντας ενεργά την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με στοιχεία δυναμισμού και καινοτομικότητας και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης σε τέτοιες επιχειρήσεις.
  1. Επενδύσεις - Θαρραλέα μετάβαση σε μία πολιτική συνολικής βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε σχέση με τις δειλές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης

Οι επενδύσεις χρειάζονται, κατ΄ αρχήν, πολιτική βούληση. Χρειάζονται φορολογική  σταθερότητα και φιλικό αδειοδοτικό περιβάλλον. Χρειάζονται ασφάλεια δικαίου και  χρηματοδότηση. Και αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με τρεις μεγάλες προκλήσεις:
 
  • καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων
  •  γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου
  • αποκατάσταση της ρευστότητας από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
     
Ειδικότερα:

Ενίσχυση της χρήσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
 
  • Η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής δημιουργεί οφέλη από εξοικονομήσεις για τους πολίτες (μείωση κόστους φυσικών συναλλαγών) και τις επιχειρήσεις (μείωση κόστους διαχείρισης και αποθήκευσης παραστατικών), ενώ μειώνει τις δραστηριότητες φοροδιαφυγής/παραοικονομίας και αυξάνει την εισπραξιμότητα των φορολογικών εσόδων (ιδιαίτερα του Φ.Π.Α.).

Αποκατάσταση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
 
  • Διαμόρφωση συστήματος με κίνητρα για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τα στελέχη που κινούνται γρήγορα και αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, αλλά και εποπτικές ποινές στην περίπτωση που οι προκαθορισμένοι επιχειρησιακοί στόχοι (ανά τρίμηνο) δεν επιτυγχάνονται.
  • Στοχευμένες επεμβάσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα, ώστε να ενθαρρυνθεί η επίτευξη συμφωνιών αναδιάρθρωσης / εξυγίανσης, ενώ παράλληλα οι πιστωτές πρέπει να έχουν αυξημένο λόγο στη διαχείριση της εκκαθάρισης (όταν αυτή είναι αναπόφευκτη), με παράλληλη μείωση των ευθυνών του συνδίκου/διαχειριστή αφερεγγυότητας.
  • Στοχευμένη πολιτική ενθάρρυνσης της επιστροφής καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες χρειάζονται επάρκεια στην καταθετική τους βάση, προκειμένου να μπορούν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία. Η αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με τη μείωση των φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων δημιουργούν τις βασικές προϋποθέσεις ενίσχυσης των καταθέσεων στις τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα μας.

Εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας
 
  • Δημιουργία μιας ενιαίας δομής για την προώθηση της εξωστρέφειας, της Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας, που θα ενσωματώσει το σύνολο σχεδόν των αντίστοιχων δημοσίων δομών. Η Γενική Γραμματεία Εξωστρέφειας θα έχει διοικητική αυτονομία και έργο απόλυτα διακριτό από τον φορέα στον οποίο υπάγεται. Αντίστοιχα, θα έχει ιδιαίτερο και διακριτό προϋπολογισμό, αφιερωμένο αποκλειστικά στην πολιτική για την εξωστρέφεια. Η νέα δομή θα ενσωματώσει την οικονομική διπλωματία, με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, που είναι εγκατεστημένα σε Πρεσβείες, να αποκτούν διοικητική αυτοτέλεια (αντίστοιχη με των Προξενείων) και να αναφέρονται απευθείας στον Γενικό Γραμματέα Εξωστρέφειας.

Ταχύτερη αξιοποίηση των Πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
  • Προτεραιότητα αποτελεί η άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Όμως, εξίσου σημαντικός είναι ο σωστός και έγκαιρος σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου, με άξονες την ενίσχυση των κλάδων όπου υπάρχει διαπιστωμένη αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία, τη συνδυαστική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την Ελλάδα και απλές, κατά το δυνατόν αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Εθνικό σχέδιο για τα μεγάλα έργα υποδομής
 
  • Εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Ανάπτυξης Υποδομών, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των προβλέψεων για μεγάλα έργα στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των Α.Π.Ε., της διαχείρισης των φυσικών πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος, και ακόμη τις ψηφιακές και κτιριακές υποδομές. Θα προβλέπονται επίσης οι μέθοδοι χρηματοδότησης (με διαφοροποίηση των πηγών και άνοιγμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία με διεύρυνση του πλαισίου εφαρμογής και των μεθόδων ΣΔΙΤ), και λειτουργίας και συντήρησης των έργων (πχ. μέσω υπογραφής συμβάσεων παροχής δημοσίων υπηρεσιών - service level agreements).
  1. Τομεακές αναπτυξιακές πολιτικές για δημιουργία υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας
Πρωτογενής Τομέας – Τα ελληνικά προϊόντα ανταγωνιστικά στις παγκόσμιες αγορές
 
  • Υποστήριξη του επιχειρηματία - αγρότη, που παίρνει ρίσκο, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, δοκιμάζει νέες ιδέες και τεχνικές, επιζητά μεγαλύτερη ευελιξία και μικρότερη εξάρτηση από το Κράτος.
  • Τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της χώρας μας μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικά και να κερδίσουν μερίδιο στις αγορές του εξωτερικού, αυξάνοντας το εισόδημα και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Βιομηχανία και Μεταποίηση – Οι Έλληνες παράγουν ξανά
 
  • Μείωση του υψηλού ενεργειακού κόστους.
  • Ολοκλήρωση της απελευθέρωσης στην αγορά ενέργειας.
  • Προώθηση συνολικού εκσυγχρονισμού, που θα οδηγήσει σε σημαντικά πιο απλές και ταχύτερες διαδικασίες διεκπεραίωσης και έκδοσης της άδειας λειτουργίας. Η νέα διαδικασία αδειοδότησης θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της πληροφορικής, ενώ θα μεταφέρει το κέντρο βάρους στον ουσιαστικό έλεγχο, και όχι σε χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν την έναρξη μίας δραστηριότητας.

Τουρισμός – Η Ελλάδα στην κορυφή των προορισμών

Έχουμε παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο. Ενδεικτικά περιλαμβάνει:
 
  • Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την τουριστική προβολή της χώρας με την επιλογή ενός brand στο οποίο θα επενδύσουμε για πολλά χρόνια. 
  • Άμεση ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς όμως παρωχημένες αγκυλώσεις. 
  • Παροχή κινήτρων συντελεστή δόμησης για όσες τουριστικές επιχειρήσεις προχωρούν σε ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων τους.
  • Σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό

Ειδικότερα:
 
  • Μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων.
  • Σύνθεση ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία, στη βάση του οποίου θα γίνεται η κατανομή των πόρων.
  • Αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Ε.Ο.Τ., προκειμένου να εξελιχθεί σε σύγχρονο οργανισμό προβολής με δίκτυο γραφείων εξωτερικού.
  • Ανάπτυξη στρατηγικής ψηφιακής προβολής/ψηφιακού marketing για μεγιστοποίηση της κάλυψης των κοινών - στόχων με τους λιγότερους δυνατούς πόρους, και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση προωθητικών ενεργειών.

Ναυτιλία – Για να γίνει η Ελληνική Σημαία ελκυστική παγκοσμίως
 
  • Διατήρηση ανταγωνιστικού φορολογικού πλαισίου για την ναυτιλιακή δραστηριότητα, αλλά και μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για τους ναυτικούς, προκειμένου οι τελευταίοι να μην επιλέγουν την εργασία υπό ξένες σημαίες.
  • Μείωση στη φορολογία των νομικών προσώπων και των επιβαρύνσεων στην εργασία, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ειδικών φορολογικών κινήτρων για τις παραγωγικές επενδύσεις (απόσβεση έως 200%).
  • Άμεσα τολμηρός εκσυγχρονισμός των λιμανιών της χώρας, με άντληση χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα μέσω συμβάσεων παραχώρησης και αξιοποίησης
  • Αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Περιβάλλον – Η προστασία του μπορεί να γίνει καταλύτης ανάπτυξης
 
  • Πολιτική διευκόλυνσης των επενδύσεων, αλλά και των συμπεριφορών, που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος και συντείνουν στην επίτευξη των στόχων για μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και αύξηση της συμμετοχής των Α.Π.Ε. στην τελική κατανάλωση ενέργειας, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς στόχους για το περιβάλλον της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Ορυκτός πλούτος – Η αναξιοποίητη πηγή πλούτου της Ελλάδας
 
  • Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου με βάση ένα πλαίσιο αρχών που συμπυκνώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως αυτή προβλέπεται από το αυστηρό εθνικό και κοινοτικό δίκαιο, και στο δίκαιο μέρισμα της εξορυκτικής δραστηριότητας για τον επενδυτή, τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.