Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σούρλας: 600 εκατ. το χρόνο χάνει το κράτος μόνο από το λαθρεμπόριο πετρελαίου

«Το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν ρυπαίνει μόνο τις θάλασσες και το περιβάλλον, αλλά ρυπαίνει και πλήττει τη δημοκρατία» δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας αναφερόμενος στο ναυάγιο του Αγιά Ζώνη και όσα ακολούθησαν με το πλοίο Lassea.

«Ένα ακόμη συμβάν έρχεται να αποκαλύψει και να
επιβεβαιώσει τη διαχρονική δράση κυκλωμάτων διαφθοράς και διαπλοκής, που επιβαρύνουν την εθνική οικονομία και νοθεύουν την δημοκρατία» σημειώνει επίσης ο Γιώργος Σούρλας που διατέλεσε στο παρελθόν και Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και προσθέτει: «Πέρασαν είκοσι χρόνια, από τότε που εκφράστηκε η «πολιτική βούληση» για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων. Έγιναν μελέτες, συντάχθηκαν πορίσματα, προωθήθηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά το λαθρεμπόριο καλπάζει.  Το δημόσιο συνεχίζει να χάνει 600εκ. ευρώ το χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως ανέφερε η Αν. Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή στις 2.8.2016, ποσό που όπως χαρακτηριστικά τόνισε ξεπερνούσε τα 400εκ. ευρώ περικοπών επικουρικών συντάξεων που ζητούσαν τότε οι δανειστές. Πέρασαν επτά κυβερνήσεις, έξι πρωθυπουργοί, δέκα υπουργοί εθνικής οικονομίας, δεκατρείς οικονομικών. Πέρασαν δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ. που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση για «ανυπαρξία πολιτικής βούλησης στο ζήτημα πάταξης των λαθρεμπόρων καυσίμων» και η δράση των κυκλωμάτων με τους γνωστούς – άγνωστους, δυστυχώς συνεχίζεται απρόσκοπτα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.