Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΝΔ: Σε ρόλο αόρατου θεατή ο πρωθυπουργός


Αόρατος θεατής των εξελίξεων ο πρωθυπουργός για την ΝΔ

Πηγή: liberal.gr- Του Γιάννη Τρουπή
Σε ρόλο αόρατου θεατή των εξελίξεων είδαμε τις τέσσερις τελευταίες ημέρες τον πρωθυπουργό, αναφέρουν πηγές της Πειραιώς. 
Τις δύσκολες ώρες που μεγάλες δασικές εκτάσεις στην Ηλεία, τη Ζάκυνθο και την Αττική, από τον Κάλαμο έως το Καπανδρίτι παραδίδονταν στις φλόγες, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εξαφανισμένος
σημειώνουν στην ΝΔ που συμπληρώνουν ότι ελλείψει ουσιαστικού αντιπυρικού σχεδιασμού, αρκέστηκε να συντονίζει τους επιτελείς του μέσω… twitter.
"Παρότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έκρουσε έγκαιρα και επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεπάρκεια εναέριων μέσων κατάσβεσης και προειδοποίησε για την ανάγκη ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, ο πρωθυπουργός επέλεξε να λείπει σε διακοπές επιδεικνύοντας ανευθυνότητα και ανικανότητα" σημειώνουν συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ακριβώς αντίθετη ήταν η στάση που τήρησε αυτό το διάστημα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το δρόμο της σοβαρότητας και του ρεαλισμού. Δεν επεδίωξε επικοινωνιακά παιχνίδια την ώρα που η χώρα έχανε χιλιάδες στρέμματα δασικού πλούτου και πολίτες έβλεπαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη. Κατέθεσε δημόσια και γραπτώς, συγκεκριμένες προτάσεις τονίζοντας την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής στο ζήτημα της προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές" τονίζουν οι ίδιες πηγές που υπενθυμίζουν την ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μεταξύ άλλων, πρότεινε: 
Πρώτον, προληπτικό καθαρισμός των δασών από οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη. Διάνοιξη και άλλων αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων και τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων τουλάχιστον στα οικολογικά κρίσιμα περιαστικά δάση της Αττικής. 
Δεύτερον, δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής. 
Τρίτον, αναβάθμιση των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.  
Τέταρτον, χρήση μέσων σύγχρονης τεχνολογίας που θα βοηθούν στον έγκαιρο εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο.  
Πέμπτο, καλύτερο συντονισμό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικής, Δασικής Υπηρεσίας, Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.). 
Έκτο, έμφαση πρέπει να δίνεται στη συγκράτηση των εδαφών και στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα και φυσικά στην αποτροπή των όποιων καταπατήσεων και της βοσκής.

Γιαννης Τρουπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.