Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο Αλ. Τσίπρας είχε δρομολογήσει σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη - Αποκαλύψεις, για όσους ξεχνουν, που το αποδεικνύουν

Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας σχεδίαζε πριν τις εκλογές και δρομολόγησε κατά το πρώτο μισό του 2015 σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα:

-Τον Ιούλιο του 2013 - όπως αποκαλύπτει στέλεχος της τότε Κυβέρνησης Μαδούρο ("Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" 30.7) - οι Αλ. Τσίπρας και Ν. Παππάς συναντήθηκαν στη Μόσχα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Μαδούρο, Ελίας Χάουνα, από τον οποίο ζήτησαν βοήθεια από την Βενεζουέλα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

-Στις 11 Μαΐου 2015, ο Γ. Βαρουφάκης - όπως αποκαλύπτει ο ίδιος - είχε συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος του πρότεινε εκούσια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μετά από σχετικό δημοψήφισμα. Ενημέρωσε αμέσως τον Αλ. Τσίπρα, με sms, ο οποίος του έδωσε εντολή να συζητήσει την πρόταση τονίζοντας: "Πες του, αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πως θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους όρους".
 
Υπενθυμίζεται ότι, μόλις πρόσφατα:

  • Ο κ. Αλ. Τσίπρας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Guardian» (24.7), ομολόγησε την κατάρτιση «Plan X», υποστηρίζοντας ότι «ήταν τόσο ασαφές, δεν αξίζει καν να μιλάμε». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ίσως έρθει η στιγμή που θα ειπωθούν κάποιες αλήθειες». Αναγνωρίζοντας ότι εξακολουθεί να κρύβει την αλήθεια.
  • Ο τότε Υπουργός Π. Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ FM», στις 22 Ιουλίου, αποκάλυψε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδας θα γινόταν τράπεζα υπό τον έλεγχο των Αθηνών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου» και ότι «θα υπήρχε δυνατότητα να τυπωθεί νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο. Είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο».
  • Όπως αποκαλύπτει ο τότε Υπουργός Γ. Βαρουφάκης, ο Αλ. Τσίπρας, τη νύχτα του δημοψηφίσματος, του έλεγε ότι φοβόταν ένα νέο Γουδή. Φαίνεται, έτσι, πως την τελευταία στιγμή, ο Αλ. Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι η εφαρμογή του σχεδίου του θα προκαλούσε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που θα οδηγούσαν τον ίδιο και τους συμπρωταγωνιστές του στη Δικαιοσύνη.
Είχαν προηγηθεί:
 
  • Οι αποκαλύψεις Γ. Βαρουφάκη, με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, στις 5 Ιουλίου, ότι ανέπτυξε το σχέδιό του για παράλληλο σύστημα πληρωμών πριν τις εκλογές του 2015 στους Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππά και Γ. Δραγασάκη. Αλλά και ότι το είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, στις αρχές Μαρτίου.
  • Οι δηλώσεις του τότε και τώρα Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, στις 10 Ιουλίου στο ΣΚΑΙ, με τις οποίες επιβεβαιώνει ότι ο Γ. Βαρουφάκης είχε αναπτύξει το σχέδιό του στο Υπουργικό Συμβούλιο.
  • Οι αποκαλύψεις, που έγιναν, στις 4 Ιουλίου, σε εκδήλωση της Ιταλικής Βουλής που διοργάνωσε το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο, από τον τότε, αλλά και τώρα σύμβουλο της Κυβέρνησης Γκλεν Κιμ, ότι ζητήθηκε από τον ίδιο να προετοιμάσει την έκδοση κουπονιών, που όπως λέει, «έπρεπε να μοιάζουν, να μυρίζουν και να έχουν την ίδια υφή με το ευρώ, χωρίς να είναι».

Υπενθυμίζεται ακόμη:
 
  • Τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα, στις 2 Ιουλίου 2015, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και ότι, στις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά, ο Υπουργός Π. Καμμένος ανέφερε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό».
  • O επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το «Plan X» Αμερικανός οικονομολόγος Τζ. Γκαλμπρείθ, στο βιβλίο του "καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα" αναφέρει ότι, σύμφωνα με το σχέδιο, την ευθύνη για τη δημόσια τάξη και τις προμήθειες βασικών ειδών θα αναλάμβαναν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.
Από όλα αυτά - και όχι μόνον - προκύπτει ότι:

-Υπήρχε σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη, το οποίο εγκαταλείφθηκε μετά το δημοψήφισμα, όταν ο Αλ. Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι θα προκαλούνταν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, φοβήθηκε παραπομπή στη Δικαιοσύνη και μιλούσε για το νέο Γουδή.

-Ήδη, ωστόσο, μετά την απόφαση για δημοψήφισμα, είχε κλείσει τις τράπεζες, γεγονός που κόστισε 40 δις στο Δημόσιο, τους μικρομετόχους και τους φορολογούμενους.

-Προκάλεσε συνολικό κόστος για τη χώρα που φτάνει τα 100 δις ευρώ.

-Οδήγησε σε απομόνωση τη χώρα και ραγδαία φτωχοποίηση τους Έλληνες. Επέβαλε δύο νέα Μνημόνια, επιπλέον επώδυνα μέτρα 14,5 δις ευρώ, αλλά και περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου που αρχίζουν μετά το 2018.

-Οι ευθύνες για όλα αυτά ανήκουν στον Αλ. Τσίπρα, τον Π. Καμμένο, το Γ. Βαρουφάκη και όλους εκείνους που συμμετείχαν στο έγκλημα του 2015.

Οι Έλληνες δικαιούνται να μάθουν ποιοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι των σχεδίων που οδήγησαν σε κλειστές τράπεζες, δύο αχρείαστα Μνημόνια, 100 δις ζημιά στην ελληνική κοινωνία και ενεχυρίαση του μέλλοντος της χώρας για πολλά χρόνια. Είναι δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για να μάθουν οι Έλληνες την αλήθεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.