Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Με πρωτοβουλία Κυριάκου αναβλήθηκε η συζήτηση για το Καμμένος gate- Σωστή απόφαση μετά τον σεισμό στην Κω



Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Από την επίσκεψη στη Βρισά Λέσβου

Απόλυτα σωστή, όχι μόνο πολιτικά αλλά και ανθρώπινα, η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει αναβολή της συζήτησης για το ζήτημα Καμμένου, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί στη Βουλή.

Είναι σωστή πολιτικά, γιατί το μείζον αυτή τη στιγμή είναι ολόκληρος ο αναγκαίος
κυβερνητικός μηχανισμός να βρεθεί στην Κω για να συντονισθούν οι ενέργειες για αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να ξαναμπεί το νησί σε κανονικούς ρυθμούς. Άλλωστε το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση Καμμένου - Γιαννουσάκη λόγω του Λιμενικού Χριστοφορίδη, πρέπει απερίσπαστο να κάνει το έργο του στο λιμάνι της Κω που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.
Είναι σωστή ανθρώπινα, γιατί οι πολιτικοί πρέπει να κατανοούν ότι πάνω από την πολιτική προβολή και έρευνα μιας δυσώδους υπόθεσης, όπως των συνομιλιών του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, υπάρχει και η ανάγκη οι ίδιοι οι πολιτικοί να βρίσκονται στο πλευρό ανθρώπων που υποφέρουν, όπως είναι οι κάτοικοι της Κω.

Τέλος η πρωτοβουλία για την αναβολή της συζήτησης έπρεπε να ληφθεί από τον κ. Μητσοτάκη, γιατί η ΝΔ είναι εκείνη που ζήτησε τη συζήτηση. Και σωστά η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής αποδέχθηκαν την αναβολή, αφού αν επέμεναν στη συζήτηση θα έδειχναν ότι επιδιώκουν να καλυφθούν πίσω από τη «σκόνη» που σήκωσε ο σεισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.