Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να ψεύδεται και να προκαλεί με την αλαζονεία του

Μνημεία κυνισμού και θράσους αποτελούν οι τελευταίες συνεντεύξεις του κ. Αλ. Τσίπρα. Συνεχίζει να ψεύδεται, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προκαλεί με την αλαζονεία του, τους πολίτες.
Επισημαίνει σχετικά, με δήλωσή του (27.7), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης :

«Ο κ. Τσίπρας, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, οδήγησε τη χώρα το 2015 στο χείλος του γκρεμού. Του θυμίζουμε ότι σώθηκε χάρη στη δική μας υπεύθυνη στάση.

Η ανικανότητα και ο τυχοδιωκτισμός του προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικονομία μας, ζημιά την οποία οι Έλληνες πληρώνουν - και θα πληρώνουν ακριβά -με αυξημένους φόρους και μειωμένους μισθούς και συντάξεις.

Οι ευθύνες για όσα συνέβησαν είναι πρωτίστως δικές του.

Δυστυχώς, όμως, δεν διδάχτηκε τίποτα. Εξακολουθεί να προκαλεί με την αλαζονεία του. Υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Στην οικονομία, έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, όταν την έχει ήδη δεσμεύσει σε λιτότητα διαρκείας.

Και στους υπόλοιπους τομείς, με ιδεοληψίες και αυταρχισμό, χτίζει το δικό του κομματικό Κράτος.

Το θλιβερό κεφάλαιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει.

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να κάνει, επιτέλους, το μεγάλο άλμα στο μέλλον».

Επισημαίνονται σχετικά:
-     Ο κ. Τσίπρας μιλά για θετικά βήματα και επιτυχίες. Οι πολίτες, ωστόσο, αυτό που βλέπουν είναι οι ατελείωτοι φόροι που πληρώνουν, οι διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η συνεχής λιτότητα που έχει υπογράψει.
 
  • Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι βλέπει γύρω του χαμογελαστά πρόσωπα. Είναι προφανώς από τη χαρά που υποδεχόμαστε όλοι οι πολίτες τα εκκαθαριστικά της εφορίας αυτές τις μέρες. Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας ταξιδεύει αλλού.
  • Λέει ακόμη ότι, σε ένα χρόνο, θα έχουμε το τέλος των Μνημονίων. Προσποιείται ότι ξεχνά το τέταρτο Μνημόνιο που ψήφισαν ο ίδιος, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές του. Περιλαμβάνει μέτρα που δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο, ξεκινά από το 2018 και συνεχίζεται ως το 2022. Επιβάλλει δραματικές περικοπές στις συντάξεις και νέα μείωση του αφορολόγητου. Αφαιρεί από τους χαμηλόμισθους ένα μισθό και από τους συνταξιούχους δυο συντάξεις.
  • Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις κορυφαίων συνεργατών του για το σχέδιο εξόδου από το ευρώ ο κ. Τσίπρας  προσπαθεί να υπεκφύγει ευχόμενος καλές πωλήσεις στο νέο βιβλίο του κ. Βαρουφάκη. Κάνει λάθος αν νομίζει πως μπορεί έτσι να διαγράψει τις ευθύνες του. Διότι οι ευθύνες είναι πρωτίστως δικές του. Αυτός επέλεξε τον κ. Βαρουφάκη και αυτός ενέκρινε τα σχέδια του.
  •  Η Νέα Δημοκρατία - με δηλώσεις του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη – δεσμεύτηκε ότι Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει οπωσδήποτε. Είτε τώρα, είτε αμέσως μετά τις εκλογές. Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.