Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΝΔ: Οι δηλώσεις Λαφαζάνη επιβεβαιώνουν ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η έξοδος από το ευρώ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του κ. Π. Λαφαζάνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη που υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο κοινός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην
πραγματικότητα η έξοδος από την ευρωζώνη. 

Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για όσα συνέβηκαν εκείνο το διάστημα, που έγιναν αιτία να πληρώνει για πολλά χρόνια βαρύτατο κόστος.

Και θα την μάθει»!

 Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ FM 99,5" και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, σε περίπτωση Grexit.

Όπως μεταδίδει το protothema.grΝΔ, επιπλέον παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το ενδεχόμενο να προμήθευε την χώρα μας με πετρέλαιο.

Ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε πως στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, "θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών" και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η δέσμευση του κόμματος πριν από τις εκλογές ήταν "όχι ευρώ πάση θυσία", κάτι που σήμαινε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα και όχι να υπογράψει νέο μνημόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.