Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Τι συμβαίνει τελικά μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Μπακογιάννη; Αγνόησε απαγόρευση του προέδρου της ΝΔ ο Περιφερειάρχης ή όχι; Ποιά είναι η αλήθεια;



Προχθές εκδόθηκε από τη ΝΔ μια ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απαγόρευε στους Βουλευτές και στα στελέχη του να μετέχουν στις φιέστες που διοργανώνει ο Αλέξης Τσίπρας ανά την Ελλάδα με το πρόσχημα της Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Πολλοί είναι εκείνοι που εξέλαβαν την απαγόρευση ως μήνυμα προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος
συνδιοργάνωσε με την κυβέρνηση το 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.
Η ανακοίνωση ωστόσο ήταν σαφής. Καταλήγοντας έγραφε τα εξής: «Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».
Αδιαμφισβήτητα η ανακοίνωση εκδόθηκε εν όψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Λαμίας, αλλά πουθενά δεν ανέφερε ότι απαγορεύεται στον Κώστα Μπακογιάννη να πάει στο Συνέδριο.
Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει ο πρωθυπουργός (ακόμα κι αν αυτός είναι ο Τσίπρας) στην έδρα της περιφέρειάς σου και συ ως Περιφερειάρχης να απέχεις ή να μην  αξιοποιείς το βήμα που σου δίνει για να μεταφέρεις τα προβλήματα της περιοχής σου. Άλλωστε ο λαός σε εξέλεξε για να διεκδικήσεις και να δώσεις λύσεις, όχι για να κάνεις κομματικά παιχνίδια, ακόμα και υπέρ του κόμματός στο οποίο ανήκεις.
Εκείνο, ίσως, που θα έπρεπε να έχει σκεφθεί ο κ. Μπακογιάννης έπρεπε να είναι ότι η Περιφέρεια δεν χρειαζόταν να είναι συνδιοργανωτής σε μια εκδήλωση που ξέφευγε από το χαρακτήρα του Συνεδρίου και λάμβανε χαρακτήρα κομματικής φιέστας. Τώρα βέβαια που απέκτησε και αυτήν την πολιτική εμπειρία είναι βέβαιο ότι την επόμενη φορά θα είναι προσεκτικότερος, όποιος πρωθυπουργός και αν του το ζητήσει, ώστε η Αυτοδιοίκηση - όπως σωστά επισήμανε και ο ίδιος- να μην είναι "κομματικός νεροκουβαλητής".

Αν υπήρχε αυτή η προνοητικότητα θα είχαν αποφευχθεί πρωτοσέλιδα σαν αυτά της χθεσινής ΑΥΓΗΣ και της σημερινής ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ή άλλα δημοσιεύματα όπως της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΣΤΙΑΣ που εμφάνιζαν θείο (Κυριάκο Μητσοτάκη) και ανεψιό (Κώστα Μπακογιάννη) να «τρώνε τα μουστάκια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.